سفیر برند چه کسی است؟

۱۱ اسفند ۱۴۰۰

زمان تقریبی مطالعه


محبوبیت و شهرت نقش مهمی در موفقیت یک شرکت دارد. هر کسب و کاری برای موفق شدن فقط نیازمند داشتن حامیانی معتبر و مورد قبول در جامعه است. به‌هرحال استفاده از چهره‌های مشهور در تبلیغات و برندسازی از گذشته‌های دور مورد استفاده بوده است اما در سال‌های اخیر این موضوع مورد توجه بسیاری از افراد […]


محبوبیت و شهرت نقش مهمی در موفقیت یک شرکت دارد. هر کسب و کاری برای موفق شدن فقط نیازمند داشتن حامیانی معتبر و مورد قبول در جامعه است. به‌هرحال استفاده از چهره‌های مشهور در تبلیغات و برندسازی از گذشته‌های دور مورد استفاده بوده است اما در سال‌های اخیر این موضوع مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است که به‌عنوان سفیر برند شناخته می‌شوند. آیا تابه‌حال این نام را شنیده بودید؟ می‌دانید سفیر برند چه وظیفه‌ای در برندینگ یک شرکت دارد و چه تأثیری می‌تواند روی کسب و کار بگذارد؟

سفیر برند کیست؟

سفیر برند شخصی است که برای محصولات و برند یک شرکت تبلیغ کرده و از آن حمایت می‌کند و تجسمی از هویت یک شرکت خواهد بود. یک کسب و کار سفیر را برای داشتن چهره برند خود انتخاب می‌کند. سفیران برند می‌توانند افراد معروف مانند خواننده‌ها، بازیگران یا ورزشکاران باشند و یا از کارمندان داخل شرکت انتخاب شوند. اگرچه داشتن شهرت برای سفیر در هر برندی ویژگی مثبتی است و تأثیر بیشتری نیز روی مخاطب دارد اما برای سفیر برند شدن الزاماً نباید فرد مشهوری بود. با حضور روز افزون افراد در شبکه‌های اجتماعی و استفاده از این فضا، روش‌های بیشتری پیش‌ روی سفیران برند برای معرفی یک کسب و کار وجود دارد. آن‌ها با انتشار مطالب و محتواهایی در ارتباط با برند در صفحات شخصی خود، مخاطبان بیشتری را با برند آشنا می‌کنند.

سفیران برند به‌صورت مستقیم با شرکت‌ها در ارتباط هستند و در مراسم‌ها و تبلیغات آن‌ها می‌بایستی حضور فعال داشته باشد. مسلماْ یک فرد نمی‌تواند سفیر برای چند برندهای متفاوت باشد مگر با جلب رضایت شرکتی که با آن همکاری دارد.  سفیران برند با استفاده از استراتژی‌های مختلف باید رابطه‌ی میان مشتری و کسب و کارها را تقویت کند.

اهمیت سفیر برند

وظیفه‌های اصلی سفیر در هر برندی شناساندن برند به افراد و مخاطبان در جامعه است. در مارکتینگ، اصلی وجود دارد که گفته می‌شود: مردم به مردم اعتماد می‌کنند و از آن‌ها می‌خرند.

بنابراین هر سفیری می‌تواند رابطه‌ی احساسی با مخاطب برقرار کند. معمولاً افراد با اعتماد و وفاداری به یک سفیر در برند، محصولات شرکت را خریداری کرده و یا از خدمات آن استفاده می‌کنند. چنانچه سفیر برند فرد شناخته‌شده‌ای در جامعه باشد پیروان و طرفداران خود را دارد که به‌ احتمال‌ زیاد همه آن‌ها مشتری‌های برند نیستند اما به‌زودی به مشتری‌های وفادار تبدیل خواهند شد! سفیر برند منعکس‌کننده برند است و حس اعتماد افراد به برند نیز منعکس می‌شودو در نتیجه فروش نیز افزایش می‌یابد. از دیگر نکاتی که می‌توان در ارتباط با اهمیت سفیر برند در نظر گرفت تأثیر مستقیم آن بروی تبلیغات دهان‌به‌دهان است. در دنیای برندینگ و مارکتینگ بهترین روش شناخته شده تبلیغات،‌ تبلیغات دهان‌به‌دهان است. زیرا همان‌گونه که پیش‌تر نیز اشاره کردیم افراد به یکدیگر بیشتر از شرکت اعتماد دارند. شهرت و اعتبار سفیر خود تبلیغات بدون هزینه‌ای برای آن برند است.

نمونه‌هایی از سفیرهای برند در ایران

امین حیایی و سس بیژن

در یکی دو سال اخیر امین حیایی در تیزرهای تلویزیونی تبلیغ سس بیژن را به عهده دارد. تا پیش از آن این برند سس به اندازه امروز شناخته شده نبود. اما با حضور امین حیایی و عهده‌دار شدن مسئولیت سفیر، برند سس بیژن، نام آن در ذهن بسیاری از افراد ماندگار ماند. امین حیایی هم اکنون مشخص کننده هویت برند بیژن است.

پژمان جمشیدی و شهر فرش

از دیگر برندهایی که بروی داشتن سفیر در برند خود سرمایه‌گذاری کرده است، شرکت شهر فرش می‌باشد که سفیر خود را از میان فوتبالیست و بازیگر معروف یعنی پژمان جمشیدی انتخاب کرد. در این میان، شهر فرش جزء اولین شرکت‌هایی بود که در ایران برای رشد و گسترش کسب و کار خود سفیری در نظر گرفت. این شرکت با استفاده از این سفیر توانست نظر بسیاری از افراد را به خود جلب کند و مسلماً فروش اش نیز افزایش یافته است.

مهران مدیری و فروشگاه‌های زنجیره‌ای رفاه

از دیگر چهره‌های شناخته شده در ایران که طرفداران زیادی دارد، مهران مدیری است که در تبلیغات فروشگاه‌های زنجیره‌ای رفاه ظاهر شده است. به‌هرحال اعتماد مردم به مدیری منجر به اعتماد آن‌ها به فروشگاه‌های زنجیره‌ای رفاه می‌گردد و بسیاری از افراد فقط به دلیل سفیر بودن مهران مدیری این فروشگاه‌ها را به‌عنوان مکان خرید خود انتخاب می‌کنند.

از دیگر چهره‌های معروف که سفیر برندهای مختلف شده‌اند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

نوید محمد زاده-سن ایچ

بهنوش طباطبایی- نوین چرم

بهرام رادان- نوین چرم

محسن کیایی- اسنوا

آتیلا پسیانی-گلستان

در پایان

اهمیت این نوع سفیر در دنیای تجاری امروز به‌اندازه‌ای با اهمیت بوده که به یکی از ارکان اصلی در کسب و کارها و شرکت‌های بزرگ تجاری تبدیل شده است. سفیر برند نشان‌دهنده هویت یک شرکت در ظاهر، رفتار، ارزش‌ها و اخلاق است. این سفیر می‌تواند به بهترین شکل ممکن درباره محصولات صحبت کرده و افراد را ترغیب به خرید کند. با حضور فردی به عنوان سفیر و اعتماد افراد به آن مسلماً سطح فروش شرکت نیز به‌طور چشمگیری افزایش می‌یابد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *