پالت رنگ در طراحی لوگو

۱۴ فروردین ۱۴۰۱

زمان تقریبی مطالعه


در دنیای امروز رنگ‌ها یکی از عناصری‌اند که هرروز با چشم ما در ارتباط هستند. و تأثیر زیادی بر روی روان و طرز فکر و عناصر دیگر مرتبط با ما می­گذارند. لوگو یکی از همان عناصری است که به‌واسطه‌ی ارتباطی که با مخاطب دارد، رنگ بر روی آن تأثیر مستقیمی می­گذارد. رنگ یکی از قوی‌‌ترین […]


در دنیای امروز رنگ‌ها یکی از عناصری‌اند که هرروز با چشم ما در ارتباط هستند. و تأثیر زیادی بر روی روان و طرز فکر و عناصر دیگر مرتبط با ما می­گذارند. لوگو یکی از همان عناصری است که به‌واسطه‌ی ارتباطی که با مخاطب دارد، رنگ بر روی آن تأثیر مستقیمی می­گذارد. رنگ یکی از قوی‌‌ترین محرک‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های بصری به شمار می‌روند. روح بخشیده‌اند. احساسات متفاوت و زیبایی را در ما ایجاد می‌کنند و یکی از عناصر مهم در طراحی لوگو هستند. روانشناسی رنگ‌ها نقش مهمی در به خاطر ماندن برند در ذهن بیننده دارد. به همین علت برای طراحی یک لوگوی خوب و متناسب با برند باید روانشناسی رنگ را متناسب با خدمات برند در نظر گرفت. اهمیت روانشناسی رنگ‌ها در طراحی لوگو تا جایی است که بسیاری بر این عقیده هستند که درصد بالایی دلیل جذب مخاطبان در دید اول به یک لوگو، رنگ آن است.

انتخاب یک پالت رنگ یکی از تأثیرگذارترین گزینه‌هایی است که یک برند می­تواند در هنگام طراحی هویت بصری و لوگوی خود برای زیبایی تجارت و خدمات برند خود ایجاد کند. تحقیقات نشان داده است که رنگ‌ها معنی‌های ناخودآگاهی را انتقال می‌دهند، بنابراین می‌توانند یک ابزار روانشناسی بسیار قوی در طراحی لوگو باشند. یک برند، با انتخاب درست رنگ مناسب برای لوگوی خود، می­تواند مسیر زیبایی و هویت بصری برند خود را به‌خوبی طی کند و خود را از رقبای خود متمایز سازد.

مفهوم رنگ‌ها در طراحی لوگو

همان‌طور که انتخاب رنگ درست در لوگو و موفقیت برند تأثیر زیادی دارد. می­تواند یک رنگ نامناسب به‌طورکلی پایه‌های هویت بصری یک برند را برهم بزند و آن را از موفقیت دور کند. پس باید قبل از طراحی یک لوگو رنگ و پیامی که آن رنگ به مخاطب می­دهد را به‌وسیله‌ی روانشناسی رنگ­ها بررسی کرده و بر اساس خدمات و محیط یک برند، لوگو با رنگ مناسب را طراحی کرد. در این مقاله، به بررسی چند رنگ می­پردازیم.

رنگ آبی

رنگ آبی، احساس امنیت و آرامش را در مخاطب خودش ایجاد می­کند. آرام‌کننده، تسکین‌دهنده و صلح‌طلب است و سبب رفع خستگی روحی و جسمی می‌شود. رنگ آبی با اقتدار و موفقیت همراه است. و به همین علت بسیاری از سازمان‌ها و برند ها، مؤسسات مالی و نهادهای دولتی این رنگ را برای هویت بصری و لوگوی خود انتخاب می­کنند. تا بتوانند حس امنیت و اطمینان را در مخاطب نسبت به خود و محصولاتشان برانگیخته کنند.

آبی، پادشاه کلاسیک رنگ‌ها، بیش از نیمی از آرم‌ها را تشکیل می‌دهد. همان‌طور که نماد اعتماد و بلوغ است، آبی خالص، این اطمینان را به شما خواهد داد که جدی گرفته خواهید شد. بسیاری از برندهای و کمپانی‌های معروف دنیا در سال‌های گذشته رنگ آبی را برای لوگوی خود انتخاب کردند. و حال می­توان تأثیر آن را بر روی اطمینان و جلب مشتری دید. مانند: فیسبوک، Dell، Skyp،Pepsi  ،Hp ، و ..

رنگ سبز

رنگ سبز، می‌تواند بر قدرت دید تأثیر مثبت بگذارد همچنین شادی‌آور و آرام‌بخش است. سبز مربوط به تعادل و هماهنگی است. تازه می‌کند و انرژی تخلیه شده را بازسازی. پناهگاهی است که از فشار‌های زندگی مدرن به دور است و به ما احساس شادی می‌دهد. سبز یک صلح‌طلب طبیعی است و از احساسات شدید و فدا شدن اجتناب می‌کند. این رنگ در میان برندهای مربوط با محیط‌زیست محبوب‌تر است. اما هیچ محدودیتی برای استفاده آن در یک برند مشخص در کار نیست. از رنگ سبز می­توان در بسیاری از موارد دیگر نظیر: ، صنایع غذایی، کالاهای خانگی، تکنولوژی و امور مالی و .. استفاده کرد. سبز با نهایت تطبیق‌پذیری، با بسیاری از ویژگی‌های هویتی برندها، ارتباطی ندارد، اما دارای تداعی فرهنگی قوی است. بسیاری از برندهای مشهور دنیا امروزه با رنگ سبز شناخته می­شوند. برندهایی نظیر؛Android ، Starbacks ،Lacoste و …

رنگ قرمز

قرمز رنگی است که برای توصیف آتش و خون به کار می‌رود. قرمز شدت توجه و اشتها را تحریک می‌کند. به همین دلیل در بین بسیاری از برندها و سازمان‌های غذایی طرفداران زیادی را دارد. قرمز فوریت را نشان می‌دهد، مثلاً برای اعلام حراج، یا ایجاد انگیزه برای خریدهای فوری. رنگ قرمز قابلیت آن را دارد که ضربان قلب را بالا برده و هیجان مخاطب خود را افزایش دهد. و به نفس کشیدن او سرعت ببخشد. در تحقیقات شناختی اولین دو رنگی که در مغز پردازش می‌شوند قرمز و زرد هستند. قرمز به دلیل اینکه سریعاً با مغز ارتباط برقرار می‌کند در لوگوها و بسته‌بندی‌هایی که مربوط به کودکان است خیلی خوب جواب می‌دهد. در دنیای امروز برندهایی مانند: Puma،Toyota،    BBC،Canon،Lego، KFC و .. از رنگ قرمز برای لوگو و هویت بصری خود استفاده کرده‌اند.

رنگ بنفش

از دیگر رنگ‌ها در طراحی لوگو، بنفش است. رنگ بنفش یکی از سه رنگ ثانویه‌ای است که از ترکیب دو رنگ اصلی قرمز و آبی به دست می‌آید و در واقع نه رنگ گرم است و نه سرد. بنفش ترکیبی از شور و هیجان قرمز و آرامش آبی در آن واحد است. رنگ بنفش می­تواند نماد فردیت و تخیل، شجاعت و جسارت، اصالت و شخصیت باشد. بنفش فعالیت‌های مغزی را که در رابطه با حل کردن مشکل است را فعال می‌کند. رنگی سلطنتی است، بخصوص بنفش تیره که با مال و ثروت همراه است. این رنگ اغلب در کالاهای لوکس به کار می‌رود. برای مثال شرکت‌های تولیدکننده لوازم‌خانگی لوکس، از طیف رنگی بنفش در لوگوی خود استفاده می‌کنند. از شرکت‌های معتبر وبرند هایی که در لوگوی خود از رنگ بنفش استفاده کرده‌اند می­شود اشاره کرد به: Hallmark، Yahoo، Roko،Monsert و ..

در پایان

رنگ‌ها در طراحی لوگو نقش مهمی را ایفا می‌کند و پیام‌های متفاوتی را به مخاطبان انتقال می‌دهد. پس در انتخاب رنگ خود دقت کنید!

(اگر علاقه‌مند به موضوعات روانشناسی در برندینگ هستید پیشنهاد می‌کنیم مقالات برندینگ احساسی را احساسی‌تر بساز! و فروش بیشتر با روانشناسی فروش- هفت کلید طلایی را بخوانید.)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *