چه طوری برندینگ شخصی یا پرسونال برندینگ بسازیم؟

۰۳ اسفند ۱۴۰۰

زمان تقریبی مطالعه


حدود دو دهه از متولد شدن اصطلاح برندینگ شخصی یا پرسونال برندینگ توسط تام پیترز می‌گذرد اما در چند سال اخیر توجه به آن به‌شدت افزایش یافته است. رونق چشمگیر پرسونال برندینگ ناشی از گسترش و توسعه شبکه‌های اجتماعی و دیجیتال مارکتینگ می‌تواند باشد. به‌هرحال در دنیای امروز، پرسونال برندینگ مانند گذشته هزینه‌های زیادی را […]


حدود دو دهه از متولد شدن اصطلاح برندینگ شخصی یا پرسونال برندینگ توسط تام پیترز می‌گذرد اما در چند سال اخیر توجه به آن به‌شدت افزایش یافته است. رونق چشمگیر پرسونال برندینگ ناشی از گسترش و توسعه شبکه‌های اجتماعی و دیجیتال مارکتینگ می‌تواند باشد. به‌هرحال در دنیای امروز، پرسونال برندینگ مانند گذشته هزینه‌های زیادی را برای افراد در برندارد. هر فردی با آگاهی از اصول آن می‌تواند برندینگ شخصی را انجام دهد.

(برای آگاهی بیشتر از اهمیت برندینگ می توانید مقاله چرا باید برندینگ انجام دهیم؟ را بخوانید.)

پرسونال برندینگ و افراد

پرسونال برندینگ فقط مخصوص خواننده‌ها، ورزشکاران یا سیاستمداران نیست. تام پیترز معتقد است که پرسونال برندینگ مختص فرد خاصی نیست و هر فردی می‌تواند برند شخصی خود را داشته باشد. به بیان دیگر پرسونال برندینگ همه افراد جامعه را در برمی‌گیرد. تفاوتی ندارد که شما یک کارمند باشید یا پزشک! پرسونال برندینگ به افراد کمک می‌کند تا در زمینه دلخواهشان بیشتر شناخته شوند. البته ساختن این برندینگ نیز مانند دیگر انواع برندینگ به‌سادگی اتفاق نمی‌افتد و نیازمند صبر و گهگاهی هزینه است.

در پرسونال برندینگ فرد بروی خود کار کرده و برای خود برند می‌سازد و توجه آن روی پیشرفت و ارتقا اش است. در این برندینگ نام فرد توسط مخاطبان شناخته و اعتبار پیدا می‌کند و افراد می‌توانند از این موقعیت برای کسب درآمد استفاده کنند. آنچه در برندینگ شخصی اهمیت دارد شناسایی شما توسط افرادی است که به شما و تخصص شما نیاز دارند.

گام‌های اصلی برای ساختن پرسونال برندینگ

برای داشتن برندینگ شخصی تأثیرگذار باید گام‌های زیر را طی کرد:

گام اول:

اولین گام برای ایجاد یک پرسونال برندینگ قدرتمند بیان صریح و مشخص این مطلب است که به مخاطبان بگویید که: چه هستید؟

 چه مهارت‌هایی خاصی دارید؟

ارزش‌های شما چیست؟ علاقه‌های شما در چه زمینه‌ای است؟

چه‌کاری می‌توانید برای مخاطبان انجام دهید؟

پاسخ به این پرسش‌ها، سازنده برندینگ شخصی است.

در حقیقت گام اول خودشناسی از خود و ارائه آن به مخاطب است. شناختی که فرد از خود دارد می‌تواند آن را به سمت صحیحی هدایت کند.

گام دوم:

در گام بعدی لازم است که کاری که می‌خواهید انجام دهید تعیین شود و برای این کار باید به پرسش‌های زیر پاسخ دهید که:

چه‌کاری می‌خواهید انجام دهید؟

با چه چیزی قصد شناخته شدن دارید؟

مهارت شما در چه موضوع یا زمینه‌ای است؟

با چه پیامی می‌خواهید با مخاطب ارتباط برقرار کنید؟

گام سوم:

در پرسونال برندینگ نیز مانند هر نوع دیگری از برندینگ باید به دنبال مخاطب هدف بود. به‌هرحال همواره افرادی وجود دارند که برند شخصی شما برای آن‌ها تأثیرگذار باشد و یا بتواند نیاز‌شان را برطرف سازد. برای هر چه‌بهتر شناخته شدن مخاطبان هدف باید جواب این سؤالات را بیابید:

چه افرادی به کمک من نیاز دارند؟

بیشترین استفاده را چه کسانی می‌توانند از دانش و مهارت من داشته باشند؟

مخاطبانی که بیشتر تحت تأثیر برندینگ من قرار خواهند گرفت چه کسانی هستند؟

گام چهارم:

تعیین مزیت‌های پرسونال برندینگ شما نسبت به دیگر رقبا گام بعدی است که باید در نظر گرفته شود. برای این کار بهتر است از شعار مشخصی که گنجاننده آن‌هاست استفاده کنید. شعارها در عین ساده بودن می‌توانند تأثیر زیادی روی مخاطبان داشته باشند.

گام پنجم:

با مشخص شدن نام و مخاطبان هدف، برندینگ شخصی شکل می‌گیرد. فقط نکته قابل‌توجه آن است که هنگام تعامل و ارتباط با مخاطبان باید پیام و شعار برند حفظ شود. پیام برند باید بارها بارها تکرار شود تا مخاطبان ترغیب شوند و در ذهن آن‌ها باقی‌مانده و جایگاه پرسونال برندینگ روزبه‌روز تقویت شود. باید همه‌چیز در شکل یک برند قوی نشان داده شود و نه یک فرد عادی!

گام ششم:

در فضای دیجیتالی امروز و برای داشتن جایگاهی مناسب برای برندینگ شخصی می‌بایستی وب‌سایت برند شخصی راه‌اندازی شود تا افراد قادر به درک آنچه هستید و آنچه انجام می‌دهید قرار گیرند. وب‌سایت باید به‌گونه‌ای باشد که افراد با ورود به آن بلافاصله متوجه شوند چگونه مشکلاتشان حل خواهد شد در غیر این صورت فوراً آن را ترک می‌کنند.

گام هفتم:

داشتن استراتژی‌های محتوایی از دیگر گام‌ها در راستای ساختن پرسونال برندینگ است. پست‌های بلاگ، ویدیوها، مطالب شبکه‌های اجتماعی، ایمیل‌ها و .. باید در ساخت برندینگ شخصی وجود داشته باشد.

گام هشتم:

تعامل با مخاطب استراتژی مؤثری در هر چه قدرتمند کردن برندینگ شخصی است. باید در ارتباطات خود ارزش و اهمیت برند خود را برای آن‌ها بیان کنید. در این مسیر استراتژی‌های محتوایی کمک زیادی می‌کنند.

در پایان

برندینگ شخصی مربوط به افراد خاصی نیست و هر فردی می‌تواند این نوع برندینگ را برای خود ایجاد کند. به‌بیان‌دیگر شروع پرسونال برندینگ نیاز به‌پیش شرط خاصی ندارد و فقط افراد باید شناخت خوبی از استعدادها و توانایی‌های خود داشته باشند. با پرسونال برندینگ می‌توان فرصت‌های زیادی در بازار کسب کرد و فروش بیشتری نیز داشت. در این نوع برندینگ افراد خود را به برندی معتبر تبدیل می‌کنند و از طریق افزایش ارتباطات و شبکه‌سازی مخاطبان بیشتری را جلب می‌نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *