چرا باید برندینگ انجام دهیم؟

۰۲ اسفند ۱۴۰۰

زمان تقریبی مطالعه


برندینگ یعنی تغییر ذهنیت افراد نسبت به کسب و کاری خاصی و باید به‌گونه‌ای انجام شود که مردم دید تازه‌ای نسبت به برند شما داشته باشند و نیاز خود را در برند شما جستجو کنند. برندینگ یعنی افراد فقط و فقط برند شما را برای خرید انتخاب کرده و به دنبال برند دیگری نروند. برای […]


برندینگ یعنی تغییر ذهنیت افراد نسبت به کسب و کاری خاصی و باید به‌گونه‌ای انجام شود که مردم دید تازه‌ای نسبت به برند شما داشته باشند و نیاز خود را در برند شما جستجو کنند. برندینگ یعنی افراد فقط و فقط برند شما را برای خرید انتخاب کرده و به دنبال برند دیگری نروند. برای رسیدن به برندینگ باید به کسب و کار و تجارت خود هویت دهید و در جهت آن حرکت کنید.

(اگر علاقه‌مند به دانستن مطالب بیشتری در مورد برندینگ هستند به مقاله تفاوت برندینگ و مارکتینگ مراجعه کنید).

برندینگ و کسب و کار

برخی از مؤسسان شرکت‌ها هنوز دلیلی برای سرمایه‌گذاری روی برندینگ احساس نمی‌کنند و گمان می‌برند که برندینگ تأثیری روی کسب و کار آن‌ها نخواهد داشت. این تصمیم ناشی از محسوس نبودن و اندازه‌گیری مشکل ارتباط میان برندینگ و مشتری‌هاست. زیرا به‌صورت کاملاً دقیق و بر اساس اعداد قابل‌محاسبه نیست. اما باید دانست که برندینگ یکی از مهم‌ترین پارامترهای ایجاد تصویر از کسب و کار است. با برندینگ آگاهی و شناخت از محصول در ذهن مخاطبان ایجاد می‌شود. برند به محصولات و خدمات معنا می‌بخشد و به افراد نشان می‌دهد که چرا باید از محصولات و خدمات شرکت شما استفاده کنند.

دلایل اهمیت برندینگ و سرمایه‌گذاری روی آن

به‌هرحال برندینگ یک سرمایه‌گذاری بلندمدت است و نباید انتظار داشت که در مدت‌زمان کوتاهی نتیجه دهد هر چه زمان بیشتر بگذرد برند می‌تواند قدرت بیشتری پیدا کند. هیچ‌گاه نباید تأثیر برند نوپا روی شرکت را با برندی که سال‌ها در میان افراد شناخته شده است مقایسه کرد. برخی دلایل سرمایه‌گذاری روی برندینگ عبارت‌اند از:

۱- جذب مشتری

برندینگ تأثیر مستقیم روی جذب مشتری دارد. در حقیقت برندینگ آگاهی افراد را نسبت به کسب و کار شما بالا می‌برد. این امر منجر به جذب بیشتر مخاطبان به برند شما می‌شود و هم‌چنین می‌تواند مشتریان را به مشتریان وفادار تبدیل کند. هر کسب و کاری بدون داشتن مشتری به‌سرعت از بین می‌رود و توانایی باقی ماندن در بازار را ندارد. هیچ شرکتی تمایل ندارد که مشتری‌ها فقط یک‌بار از آن خرید کنند.

( اگر علاقه‌مند به دانستن اطلاعات بیشتر درباره اثر برند در جذب مشتری هستید می‌توانید به مقاله تأثیر برند بر رفتار مشتری مراجعه کنید).

۲- ایجاد حس اعتماد

برندینگ روشی برای جلب اعتماد افراد است. مطمئناً تجارت بدون برند مانند جسم بی‌روح است! بیشتر مردم برای خرید به محصول‌ها یا کالاهایی اطمینان می‌کنند که پیش‌تر فرآیند برندینگ روی آن‌ها انجام شده است و در بازار شناخته شده تر می‌باشد. داشتن حس اعتماد منجر به افزایش احتمال خرید و معرفی آن برند به دیگران نیز می‌شود. بر اساس آمار بیش از ۵۹ درصد از افراد ترجیح می‌دهند محصولات جدید در بازار را از برندهای شناخته شده خریداری کنند.

۳- افزایش قیمت محصولات

برندهای قوی مشتریانی دارند که به‌شدت به آن‌ها پایبند بوده و نیازهای خود را فقط از برند خاصی تأمین می‌کنند. به‌عنوان‌مثال برای خرید تی‌شرت فقط برند نایک یا پوما را انتخاب می‌کنند. این ذهنیت برای آن‌ها شکل گرفته است که این برندهای تجاری، کیفیت و دوخت خاصی نسبت به دیگر برندهای رقیب دارند. اگر شرکت قیمت این محصول را به نسبت دیگر رقبا نیز افزایش دهد اعتراضی از طرف مشتری‌ها انجام نمی‌شود زیرا به‌اندازه‌ای وفادارند که باز هم تنها از همان برند خرید خود را انجام می‌دهند. پس شرکت‌هایی با برندهای قدرتمند این شرایط را برای خود فراهم آورده‌اند که محصولاتی مشابه دیگر رقبا را با قیمت بالاتری به فروش برسانند و بنابراین سود بیشتری نیز داشته باشند.

بالا رفتن ارزش تجاری

برندینگ می‌تواند بروی قیمت سهام شرکت نیز تأثیر چشمگیری داشته باشد. برندهای قوی عملکردهای مالی بیشتر و بهتری دارند. مسلماً برای خرید سهام شرکت اپل باید هزینه‌ی زیادی پرداخت! به بیان دیگر برندینگ برای شرکت شما ارزش مادی به همراه خواهد داشت. شرکت‌های بزرگ دنیا همواره مقداری از سرمایه خود را صرف برندینگ می‌کنند و استراتژی مشخصی در این زمینه‌ دارند.

(اگر علاقه‌مند به دانستن اطلاعاتی درباره ارزش تجاری هستید پیشنهاد می کنیم مقاله چگونگی افزایش ارزش ویژه برند را بخوانید).

متمایز بودن

متمایز بودن از دیگر ویژگی‌های انجام برندینگ در کسب و کار است که منجر به جدا شدن برندها در بازار از یکدیگر می‌شود. ممکن است برخی رقیبان در بازار محصولاتی مشابه با آنچه شما تولید کرده‌اید، ارائه دهند. اصالت شما در برندینگ باعث می‌شود مخاطبانتان شما را شناسایی کرده و از محصولات مشابه استفاده نکنند.

کارمندان وفادار

از سرمایه‌های هر شرکتی نیروهای انسانی آن شرکت هستند. کارمندانی که در شرکت‌هایی با برندهای قدرتمند کار می‌کنند حس ویژه‌ای داشته و ترجیح می‌دهند سال‌های سال به کار در آن ادامه دهند. آن‌ها سعی می‌کنند در جهت تحقق ارزش‌ها و اهداف قدم بردارند. بنابراین تک‌تک کارمندان به رشد و گسترش شرکت کمک می‌کنند.

در پایان

برند چهره‌ی یک کسب و کار است و برندینگ به کسب و کارها کمک می‌کند که از رقبای خود پیشی گرفته و تبدیل به تجارتی موفق گردد. برند سازی باعث ثبات در بازار رقابتی امروز  که از هر کسب و کاری اشباع شده است، می‌شود. هم‌چنین، برندسازی منجر به وفاداری مشتری شده و مشتری‌های جدیدی را نیز جذب می‌کند. به‌طورکلی، برندسازی استراتژی مشخصی به شرکت برای رشد و پیشروی می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *