بررسی مارکتینگ مدرن و سنتی
۰۷ آبان ۱۴۰۰
زمان تقریبی مطالعه
دنیا بهطور مداوم در حال تغییر است مدرنیته شدن و خارج شدن از سنتها در همه ابعاد زندگی بشر در همه جا مشاهده میشود. مارکتینگ نیز از این قاعده مستثنا نیست و راههای بازاریابی مدرن، پیشرفت چشمگیری در دهههای اخیر کرده است. مدیران شرکتها و کسب و کارهای بزرگ و کوچک باید کمکم وارد فضای […]
دنیا بهطور مداوم در حال تغییر است مدرنیته شدن و خارج شدن از سنتها در همه ابعاد زندگی بشر در همه جا مشاهده میشود. مارکتینگ نیز از این قاعده مستثنا نیست و راههای بازاریابی مدرن، پیشرفت چشمگیری در دهههای اخیر کرده است. مدیران شرکتها و کسب و کارهای بزرگ و کوچک باید کمکم وارد فضای جدیدی از مارکتینگ شوند. البته این به معنای کنار گذاشتن بازاریابی سنتی نیست و هنوز نیز در برخی موارد این نوع مارکتینگ پاسخ گوی نیازهای شرکت است.
مارکتینگ سنتی
مارکتینگ سنتی از قدیمیترین و ابتداییترین روشهای مارکتینگ است و هیچ ارتباطی با اینترنت و فضای آنلاین ندارد. در این نوع بازاریابی از بیلبورد، تراکت و مجلات استفاده میشود. یا تبلیغاتی که روی بدنه اتوبوسها است و یا پیامهای بازرگانی که در تلویزیون پخش میشود همه و همه در گروه مارکتینگ سنتی قرار دارند.
مارکتینگ مدرن
در این نوع مارکتینگ برای معرفی محصول و خدمات شرکت، از شبکههای اجتماعی و ابزارهای دیجیتال بهعنوانمثال وبسایت، ایمیل، اینستاگرام، تلگرام و غیره استفاده میکنند. شبکههای اجتماعی بخش مهمی از مارکتینگ مدرن یا دیجیتال مارکتینگ است. و امروزه تأثیر زیادی روی بازاریابی و فروش بیشتر کسب و کارها دارد. در دیجیتال مارکتینگ افرادی حرفهای، ایده پرداز و نوآور پا به عرصهی ظهور گذاشتهاند و استراتژیهای جدید را برای مارکتینگ خلق کردهاند. البته استراتژیها مسلماً بر اساس نوع محصول، مخاطب هدف و… متفاوت است. تأثیر مارکتینگ مدرن بهاندازهای زیاد است که بسیاری از کسب و کارهای سنتی نیز به این روش روی آورده و سعی در معرفی خود و برند شدن در فضای مجازی دارند.
برای اطلاعات بیشتر در این مورد، مقاله دیجیتال مارکتینگ را مطالعه کنید.
مزیتها و معایب بازاریابی سنتی
مزیتها
با وجود آنکه در دنیای مدرن زندگی میکنیم اما هنوز نیز روشهای مارکتینگ سنتی در افزایش فروش و ارتقا کسب و کار تأثیرگذار است و شاید تنها راه ممکن برای بازاریابی برخی از محصولها باشد. بهعنوانمثال برخی از محصولات، مخاطب هدف بسیار ویژهای دارند و مارکتینگ های مدرن و استفاده از روشهای آن پاسخگو نیست مثلاً استفاده از محصولات بهداشتی مخصوص سالمندان! بهاحتمالزیاد چاپ تراکت و پخش آن در صفهای بیمه میتواند تأثیری بهمراتب بیشتر از شبکههای اجتماعی داشته باشد.
معایب
نکتهای که در بازاریابی سنتی در نظر گرفته نمیشود افزایش رضایت مشتری است. در این نوع بازاریابی اولویت با مشتری نیست بلکه فروش در اولویت اول قرار دارد. البته ارتباط حضوری با مخاطب و صحبت با آنها میتواند فروش را افزایش دهد اما مشتریها از نقاطی محدود مراجعه کرده و اغلب تعداد آنها اندک است. در روش سنتی شما هیچگاه تبلیغ یک کسب و کار فعال در اصفهان را در تهران نمیبینید. پس میتوان گفت در مارکتینگ سنتی محدودیت مکانی و زمانی وجود دارد.
مزیتها و معایب بازاریابی مدرن
مزیتها
بازاریابی مدرن مزیتهای زیادی دارد که منجر به استفاده بسیاری از افراد از این روش شده است. کاهش هزینه یکی از مهمترین آنهاست. فعالان در کسب و کارهای سنتی همواره نگران هزینههای بازاریابی هستند زیرا بازاریابی سنتی معمولاً هزینههای زیادی را بر افراد تحمیل میکند. اما بازاریابی مدرن اینگونه نیست چهبسا بسیاری از آنها نیز برای فرد هزینه چندانی نداشته باشد. از دیگر مزیتهایی که میتوان به آن اشاره کرد، قابلیت شخصیسازی و انتخاب مخاطب هدف است. بهعنوان نمونه در دیجیتال مارکتینگ میتوان پلتفرمهای مختلفی بر اساس مکان، سن، جنسیت، تحصیلات، مشاغل و بسیاری پارامترهای دیگر طراحی کرد. تعامل با مشتریها نیز از ویژگیهای مثبت این نوع مارکتینگ است. زیرا فضای آنلاین این امکان را برای شما فراهم آورده است که از تکتک مشتریهای خود بتوانید نظرسنجی کنید. این کار بهسادگی قابل اجراست و دردسرهای روش سنتی را نیز ندارد.
معایب
البته بازاریابی مدرن پیچیدگیهای خاص خود را دارد زیرا هر روز ابزارهای و روشهای جدیدی در این فضا معرفی میشوند. از بزرگترین و خطرناکترین معایب این نوع بازاریابی که ممکن است منجر به شکست کامل تجارت و کسب وکار شود سرعت پخش خطاهاست. بههرحال همانطور که این روش سرعت گسترش کسب و کار را افزایش میدهد به همان اندازه نیز در صورت بروز هر گونه مشکلی در این روند با سرعتی باورنکردنی مخاطبان را در جریان قرار میدهد. پس کوچکترین خطا برابر با نابودی کسب وکار است!
سخن پایانی
در پایان با ظهور تجارت الکترونیکی صنعت بازاریابی نیز دگرگون و شکل جدید به خود گرفته است. این بازاریابی امروز تحت عنوان بازاریابی مدرن شناخته میشود. آمارها نشان میدهند استفاده از این نوع بازاریابی تأثیر شگرفی روی میزان فروش و کاهش هزینههای شرکت یا کسب و کار داشته است. شباهت زیادی میان بازاریابی سنتی و مدرن وجود ندارد اما هدف هر دوی آنها جذب مشتری و وارد شدن به دنیای رقابت کسب و کار است. اگرچه بازاریابی مدرن مزیتهایی بیشتر نسبت به نوع سنتی دارد اما نباید بهطور کامل آن را کنار گذاشت و حذف کرد. نکته مهم مکمل بودن این دو نوع بازاریابی است. با استفاده بهینه از ترکیب این دو نوع بازاریابی میتوان به کسب و کارها کمک کرد تا با کمترین هزینه بیشترین بازخورد را دریافت نمایند.
آرشیو
دیدگاهتان را بنویسید