مدیریت برند در SME ها
۰۲ فروردین ۱۴۰۱
زمان تقریبی مطالعه
هر ساله تعداد برندها در حال افزایش هستند. در دنیای امروز برندها نقش مهمی در رشد و گسترش شرکت ها دارند. مسلم است که شرکت هایی با برندهای قدرتمند ارزش سهام بالاتری نیزد ر سر تا سر جهان نیز دارند. به عنوان نمونه شرکت اپل با ارزش کل ۱۸۴.۱۵۴ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۷ برترین […]
هر ساله تعداد برندها در حال افزایش هستند. در دنیای امروز برندها نقش مهمی در رشد و گسترش شرکت ها دارند. مسلم است که شرکت هایی با برندهای قدرتمند ارزش سهام بالاتری نیزد ر سر تا سر جهان نیز دارند. به عنوان نمونه شرکت اپل با ارزش کل ۱۸۴.۱۵۴ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۷ برترین برند جهانی شناخته شد. از این رو مدیریت برند برای همه کسب و کارها و شرکت های چه بزرگ و چه کوچک و متوسط یکی از موضوعات روز است که مورد توجه بسیاری از متخصصین قرار گرفته است. SME ها یا شرکت ها کوچک اغلب برند و برنسازی را فرآیندی لوکس تصور کرده و بسیاری از آن ها حاضر به وارد شدن به این فرآیند نیستند اما واقعیت چیز دیگری است…
مدیریت برند در SME ها
الف) تعریف و نقش برند
برای درک بیشتر از مدیریت برند در شرکت های کوچک و متوسط ابتدا بهتر است تعریف کوتاهی از برند داشته باشیم. خیلی خلاصه و ساده برند به عنوان نام، اصطلاح، طرح، نماد یا هر ویژگی دیگری از کالا یا محصول از یک شرکت یا کسب و کار است که متمایز از دیگران باشد.
( اگر دوست دارید بیشتر درباره برند بدانید پیشنهاد می کنیم مقاله های دلایلی مهمی که باید برند داشته باشید! – ساختن برند و چرا باید برندینگ انجام دهیم؟ را مطالعه نمایید.)
پس برندهای علاوه بر متمایز کردن محصولات، خدمات و کسب و کارها از دیگر رقبا، شناخته شدن را نیز به ارمغان می آورند. بنابراین برندها با استفاده از افزایش شناخت مشتری از شرکت، هم از مصرف کننده و هم از تولید کننده در برابر دیگر رقبا محافظت می کند. وفاداری مشتری یکی از نتایج داشتن برند است که تضمین کننده فروش آینده هر شرکتی می تواند باشد. از طرف دیگر برندها منبع بسیار خوبی از اطلاعات برای مشتری ها هستند و به مشتری ها برای تصمیم گیری درباره خرید کالا کمک می کنند. برند اعتماد مصرف کننده را به خود جلب کرده و کیفیت را پشتیبانی می کند.
ب) برندسازی در SME ها
شرکت های کوچک و متوسط پایه های کشورهای توسعه یافته و هم چنین در حال توسعه را تشکیل می دهند. این شرکت های ایجاد اشتغال زایی کرده و ثروت را برای کشور به ارمغان می آورند. پس فقر در میان افراد جامعه کاهش پیدا می کند. علاوه بر این مزیت ها، SMEها در بازار رقابت ایجاد کرده و منجر به افزایش کیفیت در میان محصولات و کالاها می شوند. در ارتباط با برندسازی شرکت های کوچک و بزرگ تحقیقات زیادی انجام شده است که همه نشان از اهمیت آن دارند. در فرآیند برندسازی نوع شرکت و زمینه کاری آن تاثیر زیادی دارد. بنابراین برند تحت تاثیر ویژگی ها، زمینه های تجاری، مصنوعات فرهنگی و رفتار مصرف کننده است. با داشتن این دید و نگرش برند در شرکت های کوچک و متوسط متفاوت از سازمان های بزرگ ساخته و مدیریت می گردد.
مراحل ساخت برند برای SME ها
همان گونه که پیشتر نیز بیان شد چرخه برند تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار می گیرد. چهار مرحله برای برندسازی SMEها در نظر گرفته می شود یعنی طراحی، پیاده سازی، مدیریت و اندازه گیری فعالیت های برندینگ.
در مرحله اول برای طراحی برند که نشان دهنده شخصیت صاحبان برند است می بایستی برای هر چه بهتر انجام دادن این مرحله، SMEها تحقیقات کاملی بازار در دست داشته باشند و مهارت های مدیریتی خود را افزایش دهند. هم چنین شرکت ها با هویت برند خود را نیز شناسایی کنند تا در گذر زمان بدون تغییر باقی بماند. هویت برند منبع و منشا اصلی رقابتی است که توسط جهت گیری برند هدایت می گردد. علاوه بر این، هویت برند در برگیرنده ارزش های برند، چشم انداز، موقعیت یابی، فرهنگ، شخصیت و ویژگی های برند است.
در مرحله دوم و سوم تمایز برند یا همان هویت بصری اتفاق می افتد. متفاوت بودن نام تجاری ب استفاده از استراتژی تعریف برند، طراحی برند و توسعه برند ایجاد می شود. شرکت های کوچک و متوسط باید بتوانند همگام سازی خوبی را با منابع خود ایجاد کنند. در این صورت بهتر سود برده و عملکرد برند بالاتری را خواهند داشت.
در مرحله چهارم برندها به برندهای شرکتی تبدیل شده که در ان سازمان از ارزش های صاحبان برند الهام می گیرد. برای صاحبان برند توسعه هر یک از ابعاد، ابزاری برای رشد برند است. در این مرحله استراتژی های شرکت های کوچک و بزرگ بر اساس ایجاد وفاداری به برند و بهبود تداعی های برند متمرکز می شود چرا که برای توسعه برند ضروری است.
در پایان
بهرحال با ساخت برند SMEها از نظر مالی و غیر مالی سود خواهند برد. به طور کلی در ساخت برند مدیر و موسس برند نقش محوری را ایفا می کند و تضمین کننده آن است.
آرشیو
دیدگاهتان را بنویسید