تفاوت برندینگ و مارکتینگ

۱۸ بهمن ۱۴۰۰

زمان تقریبی مطالعه


این روزها کلمات برندینگ و مارکتینگ زیاد شنیده می‌شود اما به‌خوبی توضیح داده نمی‌شود. برندینگ و مارکتینگ دو مفهوم کاملاً متفاوت اما مرتبط با یکدیگر هستند. برای موفقیت در کسب و کار ضروری است که درک صحیحی از این مفاهیم داشته باشید، اختلاف‌های میان این دو را بفهمید و متوجه شوید که چگونه می‌توانید از […]


این روزها کلمات برندینگ و مارکتینگ زیاد شنیده می‌شود اما به‌خوبی توضیح داده نمی‌شود. برندینگ و مارکتینگ دو مفهوم کاملاً متفاوت اما مرتبط با یکدیگر هستند. برای موفقیت در کسب و کار ضروری است که درک صحیحی از این مفاهیم داشته باشید، اختلاف‌های میان این دو را بفهمید و متوجه شوید که چگونه می‌توانید از هر کدام به‌صورت مؤثری در جایگاه صحیحی استفاده کنید. سؤالات متداولی که بسیاری از افراد ممکن است از خود سؤال کنند این است: برندسازی و مارکتینگ دقیقاً چیست‌؟ چگونه می‌توان از آن‌ها در جهت یک تجارت موفق و تأثیرگذار استفاده کرد؟ و….

با ما همراه باشید تا پاسخ همه این سؤالات را متوجه شوید.

برندینگ و مارکتینگ

مارکتینگ مجموعه‌ای از فرآیندها و استراتژی‌هایی است که برای تبلیغ محصول، خدمات و شرکت مورد استفاده قرار می‌گیرند. در حقیقت مارکتینگ اقدامی برای ارتباط با مشتریان و تشویق آن‌ها برای خرید محصولات است. اما برندینگ شیوه مارکتینگ برای شکل دادن به برند! برندینگ مشخص می‌کند که شما چه کسی هستید؟‌ اهداف و ارزش‌های شما است که منجر به خاص شدن و منحصربه‌فرد شدنتان می‌گردد. مارکتینگ چیزی است که افراد را برای اولین بار با شرکت درگیر می‌کند اما برندینگ فرد را برای سال‌های زیادی حفظ می‌کند.

تفاوت برندینگ و مارکتینگ

در مارکتینگ هدف اصلی جلب رضایت مشتری‌ها است و برند راهی برای این جلب توجه!

با آگاهی از تفاوت‌هایی که میان برندینگ و مارکتینگ وجود دارد بهتر می‌توان درک عمیقی از آن‌ها داشته باشیم که عبارت‌اند از:

در مارکتینگ هدف اصلی جلب رضایت مشتری‌ها است و برند راهی برای این جلب توجه!

در هر کسب و کاری که فعالیت داشته باشید در دریایی از رقابت‌ها در بازار هستید و برای ایجاد موج، جلب توجه مشتری‌ها و در نتیجه بازاریابی الزامی است. اما به‌محض آن‌که این مشتری جذب شود فاکتور دیگری باید باشد تا آن را حفظ کند و این همان برند است. در واقع مارکتینگ برند را در به مخاطبان هدف معرفی می‌کند. این مخاطبان باید در برابر برندی قرار گیرند که بتوانند با آن ارتباط برقرار کنند.

مارکتینگ منجر به افزایش فروش می‌شود اما نام تجاری شناخت و وفاداری را به دنبال دارد.

نتیجه مارکتینگ فروش و نتیجه برندینگ وفاداری است. برای موفق شدن باید فروش هر چه بیشتر باشد. اما در برندینگ رویکرد متفاوت و طولانی مدتی وجود دارد. فروش بیشتر با برند راه‌حل مناسبی نیست. اما برای ایجاد احساسات مثبت و وفاداری بهترین انتخاب است. به‌هرحال برندینگ در طولانی مدت بر فروش نیز تأثیرگذار است.

برندینگ حرف اول را می‌زند و مارکتینگ حرف دوم.

در کسب و کار همیشه برندینگ پیش از مارکتینگ مطرح می‌شود. به‌هرحال قبل از آن‌که درباره استراتژی‌های بازاریابی تصمیم بگیرید باید درباره برندینگ فکر کرده باشید. یعنی این‌که چه کسی هستید؟ چه چیزی می‌خواهید به بازار عرضه کنید؟ ارزش اصلی شما چیست؟ و مهم‌تر از همه آن‌که چگونه می‌توانید این موضوع را با مشتری‌های خود به اشتراک بگذارید؟ زمانی که پاسخ این پرسش‌ها را بدانید می‌توانید برای مارکتینگ اقدام کنید.

استراتژی‌های مختلفی برای مارکتینگ وجود دارد اما برندینگ برای همیشه ماندگار است.

تفاوت مارکتینگ و برندینگ در اثربخشی و ماندگاری نیز هست. در هر کسب و کاری باید مارکتینگ به‌صورت فعال ادامه داشته باشد اما استراتژی‌های آن قابل‌تغییر هستند. برای هر استراتژی ابتدا و انتهای مشخصی وجود دارد. اما برندینگ متفاوت است در هر جایی می‌تواند برای معنا بخشیدن به برند خود تلاش کنید و روابط عمیق و معناداری با مشتری‌های به وجود آورید. همان اندازه که شرکت رشد کرده و تکامل پیدا می‌کند، برند نیز باید در کنار آن توسعه پیدا کند.

برندینگ به همان اندازه که روی مشتری‌ها تأثیر می‌گذارد بر تیم و یا کارمندان شرکت نیز اثرگذار است.

تیم یا کارمندان یک شرکت مسئول اجرای استراتژی‌های مارکتینگ هستند اما مسلماً تحت تأثیر مارکتینگ خود قرار نخواهند گرفت. اما برند کاملاً متفاوت است. برند به‌اندازه‌ای که روی مشتریان تأثیر می‌گذارد، روی کارمندان نیز اثرگذار خواهد بود. زمانی برندی ایجاد می‌شود که کارمندان به‌واقع به آن برند اعتقاد داشته باشند زیرا در این صورت آن‌ها با علاقه‌ی زیادی کار خواهند کرد و مهم‌تر از همه آنکه متعهد هستند. آن‌ها سخت کار می‌کنند و سعی می‌کنند بهترین ایده‌های خود را ارائه دهند تا کسب و کار رونق بهتری بگیرد. بنابراین ، وظیفه تیم این است که استراتژی بازاریابی را توسعه دهید برای رساندن کسب و کار به سطح بالاتر باید برندی ایجاد شود که تیم به هیجان بیایند.

در پایان

مارکتینگ می‌تواند راهی عالی برای جلب توجه مشتری‌ها باشد اما برندینگ آن‌ها را حفظ و تبدیل به مشتری‌های ماندگار می‌کند. به‌هرحال برای داشتن تجارتی موفق نیاز به هر دو این مفاهیم وجود دارد. برند و مارکتینگ اهداف اصلی را به اشتراک می‌گذارند و غالباً برای دستیابی به آن‌ها هم‌زمان کار می‌کنند. به‌طورکلی باید از مارکتینگ و برندینگ برای ارتقای سطح کسب و کار بهره برد. حال با دانستن تفاوت بین مارکتینگ و برندینگ و با در دست داشتن ابزارها و روش‌های مختلف قادر خواهید بود برند خود را ساخته و استراتژی‌های مارکتینگ خود را توسعه دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *