برندینگ احساسی را احساسی‌تر بساز!

۱۳ بهمن ۱۴۰۰

زمان تقریبی مطالعه


کسب و کار در بازار امروز فضای پیچیده‌ای دارد و رقابت فشرده‌ای میان صاحبان کسب و کارها است و به طور حتم همه آن‌ها خواستار پیروزی در این نبرد هستند. برندسازی نقش کلیدی را می‌تواند در موفقیت در تجارت بازی کند و در روند مارکتینگ تأثیرگذار باشد. برندینگ در یک جمله به معنای هویت بخشیدن […]


کسب و کار در بازار امروز فضای پیچیده‌ای دارد و رقابت فشرده‌ای میان صاحبان کسب و کارها است و به طور حتم همه آن‌ها خواستار پیروزی در این نبرد هستند. برندسازی نقش کلیدی را می‌تواند در موفقیت در تجارت بازی کند و در روند مارکتینگ تأثیرگذار باشد. برندینگ در یک جمله به معنای هویت بخشیدن به محصول و خدمات یک شرکت و مشخص‌کننده ماهیت آن‌هاست. برندسازی یا برندینگ احساسی نوعی برندینگ است که بسیاری از فعالان در عرضه برندینگ و مارکتینگ معتقدند تنها راه رسیدن به موفقیت در بازار است. برای موفق شدن باید به استراتژی‌هایی برای برندینگ احساسی کاملا مسلط بود!

برندینگ احساسی چیست؟

مدیران و فعالان در بازاریابی همه و همه در تلاش هستند تا به‌گونه‌ای خلاقانه خود را از دیگران متمایز کنند تا هر چه بیشتر توسط مخاطبان شناخته شوند. برندینگ فقط لوگو نیست بلکه می‌تواند ایجاد ارتباط احساسی با مخاطب نیز باشد. داشتن رابطه عمیق با مشتری، بروی تصمیم خرید او تأثیر گذاشته و در نهایت به سود شرکت خواهد بود. در برندینگ احساسی برند شامل عکس و پیامی است که در نگاه اول بیننده را به خود جذب می‌کند و منجر به ایجاد رابطه‌ای پایدار می‌گردد. احساس مشتری در شرکت‌هایی که روی برندینگ احساسی سرمایه‌گذاری می‌کنند در اولویت قرار دارد و در سطح فردی با آن‌ها در ارتباط اند.

شبکه‌های اجتماعی یکی از مهم‌ترین ابزارهایی هستند که شرکت‌ها را قادر به تعامل فردی می‌کند. شاید این جمله را بارها شنیده باشید که افراد بر اساس احساسات خود محصولی را خرید می‌کنند! در واقعیت و به‌صورت کاملاً علمی این رفتار تائید شده است. پس اگر پیوندی میان برند و شخص ایجاد شود، در زمان خرید احساسات بر فرد غلبه کرده و خریدی کاملاً احساسی انجام می‌دهد. به‌هرحال مشتری با برندی ارتباط برقرار می‌کند که هویت آن برند به هویتش نزدیک باشد.

سرمایه‌گذاری در برندینگ احساسی

هدف نهایی در هر برندی، جذب مشتری و افزایش فروش است که هدفی بلندمدت می‌باشد. گذاشتن تخفیف‌ها ممکن است به‌صورت مقطعی فروش را افزایش دهد اما منجر به ایجاد مشتری‌های ماندگار نخواهد شد. برندینگ باید به‌گونه‌ای انجام شود که اعتماد مشتری‌ها را جذب کرده و تبدیل به مشتری پایدار شوند تا برای خریدهای بعدی دوباره بازگردند. همواره هزینه به دست آوردن مشتری جدید از نگه داشتن مشتری‌های قدیمی بیشتر است! ایجاد احساس عاطفی با مشتریان احتمال بازگشت آن‌ها را چندین برابر افزایش می‌دهد. باعث می‌شود که شما از جانب مشتری یک واکنش احساسی دریافت نموده و به این ترتیب مشتریان برای خرید، ترغیب شوند. البته باید این نکته را در نظر داشت که برای رسیدن به‌جایی که واکنش پر از احساس مشتری دیده شود زمان زیادی لازم است اما ارزش سرمایه‌گذاری دارند زیرا مشتریان وفادار مانند گوهر گران‌بها برای هر کسب و کاری هستند.

استراتژی‌‌های برای برندینگ احساسی

داشتن استراتژی، تضمین‌کننده موفقیت است و باید برای هر نوع برندینگی از جمله برندینگ احساسی استراتژی خودش را داشته باشید. این استراتژی‌ها برای رسیدن به هدف کمک کننده هستند. در ادامه چند استراتژی کاربردی برای ایجاد برندینگ احساسی را بررسی می‌کنیم.

خودت را به‌جای مشتری بگذار!

مشتری‌ها در دنیای خود زندگی می‌کنند که مسلماً از دنیای شرکت متفاوت است. بنابراین باید دانست که چه مواردی به مشتری‌ها انگیزه می‌دهد تا خرید انجام دهند. به بیان دیگر باید از دغدغه‌های مشتریان اطلاع پیدا کرد. برای درک هر چه بیشتر این شرایط بهتر است خود را به‌جای مشتری‌ها گذاشته و ببینید که چه انتظاری از برند و محصولات آن دارید یا درباره مشتری‌ها تحقیق کرده و خریدهای آن‌ها را مورد ارزیابی قرار دهید.

مشتری‌ها را بشناس!

شناخت مشتری برای ایجاد هر نوع برندینگی لازم است اما درباره برندینگ احساسی بیش‌ازپیش اهمیت پیدا می‌کند. شناخت خوب مشتری‌ها و ارائه محصولات و خدماتی بر اساس آن می‌تواند برای آن‌ها شگفت‌آور باشد و در نتیجه پیوند عاطفی ایجاد شده میان برند و مشتری تقویت گردد.

راهنمای خوبی باش!

بیشتر افراد نیازمند کسی هستند که بتوانند به آن تکیه کنند و در شرایط لزوم از او راهنمایی بخواهند. دادن حس اعتماد به مشتری تأثیر فوق‌العاده زیادی روی افراد می‌گذارد. برای انجام این استراتژی باید سرویس‌هایی طراحی کنید که فرد بتواند به‌صورت شخصی با شرکت و افراد شرکت در ارتباط باشد و در شرایط سردرگمی به‌سرعت و در کوتاه‌ترین زمان پاسخ‌گویی انجام شود.

هدف ات رو واضح مشخص کن!

مشخص بودن هدف و خط‌مشی شرکت و انتقال آن به مخاطب مهم‌ترین کاری است که هر شرکت باید آن را به بهترین شکل انجام دهد. باید مشتری‌ها درک درستی از شما و برند شما داشته باشند.

در پایان

برندینگ احساسی استراتژی مهمی است که به کسب و کارها این امکان را می‌دهد که با ایجاد ارتباطات با مشتری‌ها و مخاطبان خود به موفقیت‌های زیادی دست پیدا می‌کنند. مشتری‌ها در برندینگ احساسی تصمیم‌های غیرمنطقی و کاملاً مبتنی بر احساس می‌گیرند. به‌هرحال هرچه برندی از قدمت بیشتری برخوردار باشد ایجاد برندینگ احساسی برای آن راحت‌تر و در مدت‌زمان کوتاه‌تری امکان‌پذیر است اما کسب و کارهای نوپا نیز می‌توانند از این فرصت برای جلب مشتری استفاده کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *