مدیریت قدرتمند در شبکههای اجتماعی
۲۱ اسفند ۱۴۰۰
زمان تقریبی مطالعه
در هر ثانیه کاربران فعال در شبکههای اجتماعی افزایش مییابند. نقش شبکههای اجتماعی و فضاهای مجازی در پیشرفت کسبوکارها انکارناپذیر است و حضور در آنها امروزه به الزامی برای فعالان در عرصه تولید و ارائه خدمات و همچنین فروش محصولات تبدیل شده است. پس با دانستن اصول مدیریت در شبکههای اجتماعی بهطورقطع میتوان در شناساندن […]
در هر ثانیه کاربران فعال در شبکههای اجتماعی افزایش مییابند. نقش شبکههای اجتماعی و فضاهای مجازی در پیشرفت کسبوکارها انکارناپذیر است و حضور در آنها امروزه به الزامی برای فعالان در عرصه تولید و ارائه خدمات و همچنین فروش محصولات تبدیل شده است. پس با دانستن اصول مدیریت در شبکههای اجتماعی بهطورقطع میتوان در شناساندن محصول به کاربران، ایجاد نیاز در آنها و فروش هر چه بیشتر تأثیرگذار بود!
مدیریت در شبکههای اجتماعی چیست؟
مدیریت شبکههای اجتماعی کار پیچیدهای است و وظایف مختلفی را در بر میگیرد. بهعنوان نمونه تعامل با مخاطب و مدیریت محتوا. محتوا باید از کیفیت بالایی برخوردار بوده و متناسب با کالا ارائه شود تا کاربران جذب شده و حس اعتماد در آنها ایجاد شود. تولید محتوای مرتبط و متناسب با نیاز مخاطب، خود یک هنر است که هر مدیر شبکه اجتماعی باید آگاهی و اطلاعات کافی درباره آن داشته باشد. مدیریت در شبکههای اجتماعی علیرغم اینکه بسیاری از افراد تصور میکنند که کار سادهای است اما پیچیدگیهای مربوط به خود را نیز دارد و اهمیت آن بهاندازهای است که گهگاه شرکتها برای موفقیت بیشتر در این فضا از تیمی حرفهای کمک میگیرند.
مدیریت شبکههای اجتماعی با تاکتیکهای قوی
هر مدیری باید استراتژیها و روش خود را برای مدیریت مشخص و برای رسیدن به هدف نهایی تلاش کند. برای مدیریت شبکههای اجتماعی نیز لازم است که:
الف)مشخص کردن اهداف
تعیین هدف و پیش رفتن به سمت آن قدم بزرگی برای یک مدیریت موفق است. مشخص شدن هدفها و نیازها تعیین کننده بسیاری از موارد مانند شبکه اجتماعی مناسب است. بهتر است این اهداف تا جای ممکن محدود باشند زیرا تمرکز را در این مسیر افزایش میدهند. بسیاری از مدیران یک یا دو هدف اصلی تعریف کرده و چند هدف فرعی را نیز در کنار آن در نظر میگیرند.
ب) مشخص کردن محدوده اهداف
برای هر هدف باید استانداردهایی در نظر گرفت. استانداردهایی که بهمحض رسیدن به آنها نشاندهنده رسیدن به هدف باشد. بهعنوان نمونه ممکن است که هدف یک مدیر در شبکههای اجتماعی بررسی ۱۰۰ رقیب باشد. بهمحض رسیدن به این استاندارد، هدف محقق شده و باید برای رسیدن به هدف بعدی برنامهریزیهای دیگری انجام دهند. اگر اهداف طولانیمدت و بدون هدفهای جانبی و فرعی در نظر گرفته شود بدون شک شکست خواهند خورد. با گذاشتن محدوده زمانهای کوتاه، مکرر و برنامه ریزی شده سادهتر میتوان به هدفها دسترسی پیدا کرد.
ج) شناسایی مخاطب
از مهمترین وظایف در مدیریت شبکههای اجتماعی شناخت مخاطبان هدف است. اگر یک مدیر شناخت کافی از نیازها و تقاضاهای مخاطبان خود نداشته باشد مسلماً محتواهایی که برای جذب مخاطب تهیه میشود معکوس عمل کرده و آنها را دور میکند. اطلاع و شناخت دقیق از مخاطبان و مشتریها منجر میشود که مطالب و محتواهایی پرطرفدار و مطابق با کسبوکار در دسترسشان قرار بگیرد که درنهایت تعداد بازدید را بالا میبرد. در این شرایط میتوان انتظار سوددهی را نیز داشت!
د) برای نتایج بهصورت مداوم
یکی از مهمترین و حیاتیترین وظیفههای هر مدیر در شبکههای اجتماعی تحلیل و بررسی نتایج با استفاده از ابزارهایی است که در شبکههای اجتماعی در دست دارد. مثبت یا منفی بودن نتایج نشاندهنده صحیح یا غلط بودن استراتژیهای در پیش گرفته است. باید ارزیابیها همهجانبه و مستمر باشند تا بتوان تصمیم صحیحی گرفت. با تحلیل نتیجهها میتوان به پرسشهای زیر پاسخ داد:
مخاطبان چه محتوایی برای شبکههای اجتماعی را بیشتر میپسندند؟
نسبت به کدام محتوا واکنش بیشتری از خود نشان دادند؟
چقدر در کمپینها و نظرسنجیهای شما مشارکت داشتهاند؟
و از این دست ارزیابیها که جمعآوری دادههای آن خیلی سخت نخواهد بود.
ه) انتخاب شبکه اجتماعی
کسب و کارهای مختلف، شبکههای اجتماعی خاص خود را میطلبند. ممکن است اینستاگرام برای محصولی مناسب باشد اما مطلق نیست. شبکههای اجتماعی زیادی در حال فعالیت هستند که به بیشتر آنها از طریق رایگان دسترسی میتوان داشت. پس بدون تحقیق نباید فضای مجازی برای فعالیت را برگزید. مسلما فردی که مدیریت را به عهده میگیرد احاطه کامل به همه آنها داشته و قادر است که بهترین انتخاب را داشته باشد.
( اگر علاقهمند به کسب و کار در توییتر هستید مقاله راهنمای استفاده از توییتر برای کسب و کار!- کسب درآمد از توییتر را بخوانید.)
و) طراحی استراتژی
شبکه اجتماعی و محتوا دو مفهوم پیچیده در یکدیگر هستند که هیچکدام بدون دیگری معنا و مفهومی ندارد. پس مدیر با علم به این موضوع باید استراتژیهای خود را ساماندهی کند. برای تولید محتوا باید سه پارامتر مهم در نظر گرفته شود:
- نوع محتوا و تناسب آن با زمینهی فعالیت
- زمان ارسال هر محتوا در شبانهروز
- بررسی بازخورد هر محتوا
ز ) همکاری بهصورت تیمی
با افزایش تعداد کاربران مدیریت سختتر میشود و یک مدیر بهتنهایی قادر به پاسخگویی به همه مشتریان و مخاطبان نیست و نمیتواند نیاز کاربران را با بهترین کیفیت انجام دهد و همکاری بهصورت تیمی بیشازپیش احساس میشود. با تقسیم وظایف هر کس متمرکز بر کار خود خواهد بود و مدیریت بهخوبی اجرا میشود.
در پایان
مدیریت شبکههای اجتماعی تأثیر مستقیم روی نحوه عملکرد شبکه در بسترهای مجازی دارد و باید آن را بهخوبی انجام داد. پس اگر میخواهید که کسب و کار خود را در شبکههای اجتماعی فعال کنید به فکر یک مدیر حرفهای باشید!
آرشیو
دیدگاهتان را بنویسید