واتساپ مارکتینگ در کسب و کار
۰۶ اسفند ۱۴۰۰
زمان تقریبی مطالعه ۶ دقیقه
مصرفکنندههای مدرن همواره به دنبال روش و راهی ایدهآل برای برقراری ارتباط با کسب و کارها هستند. با پیشرفتهای اخیر در فناوری، کانالهای ارتباطی زیاد و البته آسانی به وجود آمده است. در دنیای امروز افراد از پلتفرمهای متفاوتی مانند فیس بوک، اینستاگرام، اسنپ چت و… برای برقراری ارتباط استفاده میکنند. یکی از شبکههای اجتماعی […]
مصرفکنندههای مدرن همواره به دنبال روش و راهی ایدهآل برای برقراری ارتباط با کسب و کارها هستند. با پیشرفتهای اخیر در فناوری، کانالهای ارتباطی زیاد و البته آسانی به وجود آمده است. در دنیای امروز افراد از پلتفرمهای متفاوتی مانند فیس بوک، اینستاگرام، اسنپ چت و… برای برقراری ارتباط استفاده میکنند. یکی از شبکههای اجتماعی محبوب میان ایرانیها، واتساپ است. امروزه، شبکههای اجتماعی به محیطهایی برای کسب و کار تبدیل شدهاند. واتساپ مارکتینگ نیز روشی نوین برای دسترسی به مشتریان و مخاطبان هدف است!
( پیشنهاد میکنیم مقاله راهنمای جامع مارکتینگ در پینترست را هم مطالعه کنید.)
چرا باید از واتساپ مارکتینگ برای تجارت استفاده کرد؟
واتساپ یکی از محبوبترین پلتفرمهای پیامرسان نهتنها در دنیا بلکه در ایران است. در سال ۲۰۲۰ تعداد مخاطبان این شبکه اجتماعی به دو میلیارد کاربر فعال در ماه افزایش یافت. بازاریابهایی که قصد برقراری ارتباط با مخاطبان در کشورهای درحالتوسعه را دارند بهکارگیری واتساپ یک نیاز ضروری برای آنها است. بر اساس آمار در واتساپ، ماهانه بیش از ۳۴۰ میلیون کاربر فعال در کشور هند و تقریباً ۱۰۰ میلیون کاربر فعال در برزیل وجود دارند. در هر صورت مارکتینگ واتساپ این امکان را فراهم میآورد که شرکتها و فعالان اقتصادی با مشتریان در تماس و ارتباط باشند. بیش از نیمی از کاربران هر روز واتساپ خود را چک میکنند و نرخ باز شدن پیام های متنی نیز بیش از ۹۸ درصد است! بههرحال مشتریها به برندهایی که دارای برنامه چت هستند اعتماد بیشتری دارند و ۷۳ درصد از افراد از برندهایی خرید میکنند که از طریق چت به آنها دسترسی داشته باشند.
مزیتهای واتساپ مارکتینگ
بهطورکلی، استفاده از پیامرسانها فرصتی طلایی برای بهبود استراتژیهای مارکتینگ است. مزیت استفاده از واتساپ برای کسب و کار و رونق بخشیدن به آن عبارت است از:
الف) روابط عمیق با مشتریها
بیش از ۵۵ درصد افرادی که از برنامههای پیامرسان استفاده میکنند، احساس ارتباط بیشتری با برند دارند و برندها قادر به ایجاد روابط عمیق و طولانی با مشتریها خواهند بود. حفظ چنین ارتباطی بهنوبه خود به برندها کمک میکند تا هزینههای خود را کاهش دهند زیرا حفظ مشتری ۵ تا ۲۵ برابر ارزانتر از جذب آن است. در واتساپ امکان شخصیسازی به سهولت در دسترس است بهعنوانمثال کسب و کارها در این پلتفرم میتوانند پیامهای خوشامدگویی، پیشنهادها ویژه، تبریک تولد و… را برای افراد بهصورت شخصی ارسال نمایند.
ب) نرخ تبدیل بالا
ارتباط و تماس با مشتریها اهمیت زیادی دارد. آمارها نشان میدهند مشتریها به ۴۰ درصد از پیامهای واتساپ خود پاسخ میدهند. پیامرسانی منجر به افزایش نرخ تبدیل میشود. یعنی، ارسال پیام پس از تماس اولیه با مشتری میتواند نرخ تبدیل را تا ۱۱۲.۶٪ افزایش دهد. البته واتساپ مارکتینگ تنها راه افزایش تبدیل نیست و استراتژیهای دیگری نیز وجود دارد.
ج) فروش بیشتر
واتساپ مارکتینگ تکنیکی جادویی برای فروش در هر کسب و کار و تجارتی است. واتساپ یک کانال فروش مستقل برای تجارت است. تقریباً ۶۰ درصد از مصرفکنندگان معتقدند که در آینده از پیامرسانها بیشتر برای خرید استفاده خواهند کرد.
د) هزینه کمتر مارکتینگ
واتساپ یک روش مقرونبهصرفه در مارکتینگ محسوب میشود که میتواند برای کسب و کارهای کوچک راهگشا باشد. واتساپ مارکتینگ منجر به نرخ تبدیل بالا میشود و فروش را بهبود میدهد. همچنین این امکان را فراهم میآورد تا روابط باکیفیت و عمیقی با مشتریها ایجاد شود و هیچ هزینهای را نیز در برنمیگیرد.
مثالهای کاربردی از واتساپ مارکتینگ
هدف اصلی در واتساپ مارکتینگ ارتباط با مخاطب و معرفی ارزشهای کسب و کار هاست اما امکان ارائه خلاقیت زیادی در این محیط وجود ندارد. در ادامه به بررسی چند کمپین موفق میپردازیم:
۱- Klook
پلتفرم آنلاین سفر Klook، واتساپ را برای رضایت و افزایش مشتری انتخاب کرد. استراتژی این شرکت بر مبنای بهروزرسانی و اعلانهای مربوط به رزرو انجام میگرفت. از آنجایی که این شرکت مخاطبان زیادی در منطقه آسیا و اقیانوسیه دارد استفاده از واتساپ، منطقی و درست بوده است. این شرکت از بازدیدکنندگان وبسایت اش درخواست میکرد که در واتساپ نیز فعال باشند تا از آخرین اخبار این شرکت اطلاع داشته باشند. به کمک این استراتژی نرخ حفظ مشتری آن تا ۴۰ درصد بیشتر رشد کرد.
۲- Saffola
Saffola برندی هندی برای مراقبتهای بهداشتی است. این برند کمپینی در مبازره با خوردن غذاهای ناسالم راهاندازی کرد و برای کمک به مردم برای مبارزه علیه این عادتهای غذایی مضر، ربات چت واتساپ را راهاندازی کرد. زمانی که افراد تمایل به خوردن غذاهای ناسالم پیدا میکردند پیامی برای ربات میفرستادند و ربات با ارسال پیامهای از قبل ضبطشده و حتی پخش آهنگ رپ، سعی در رفع این تمایل داشت.
۳- Adidas
این برند معروف کفش از واتساپ بهعنوان بخشی از کمپینهای تبلیغاتی خود استفاده کرد. این برند تصمیم گرفت بر روی یک مخاطب محدود که بازیکنان فوتبال غیرحرفهای بودند تمرکز کند و به آنها کمک کند تا با مشکل خاص خود مقابله کنند. تیمهای غیرحرفهای معمولاً با مشکلاتی در حین بازی فوتبال مواجه میشوند بهعنوانمثال کمبود یا عدم وجود بازیکن جایگزین! Adidas پیشنهاد کرد که از طریق واتساپ جایگزینی پیدا کند و فقط کافی بود پیامی به خط واتساپ ارسال میشد و اطلاعات ضروری درباره مسابقه را به اشتراک میگذاشت.
در پایان
واتساپ یکی از اولین پلتفرمهایی است که برای مارکتینگ مورد استفاده قرار گرفت. اگرچه واتساپ جذابیت شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام یا فیس بوک را ندارد اما کاربران زیادی در آن فعالیت میکنند. بنابراین نمیتوان از قدرت نفوذ آن در حوزه بازاریابی چشمپوشی کرد.
آرشیو
دیدگاهتان را بنویسید