هشتمین دوره المپیاد فیلمسازی؛ کمک به خلق آثاری که به عمق روان انسان نفوذ کرده و تأثیرات ماندگاری میگذارند:
۳۱ شهریور ۱۴۰۳
زمان تقریبی مطالعه
در اختتامیه هشتمین دوره المپیادفیلمسازی نوجوانان ایران، خبرگزاری گنبدفیروزه مصاحبهای با علی قاسم زاده شهردار اصفهان درباب برگزاری جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان و المپیاد فیلمئازی نوجوان در اصفهان انجام داد. در آغاز این گفت و گو در آغاز این گفتوگو، علیقاسم زاده شهردار اصفهان به برندینگ شهر اصفهان و ارتباط آن به جشنواره […]
در اختتامیه هشتمین دوره المپیادفیلمسازی نوجوانان ایران، خبرگزاری گنبدفیروزه مصاحبهای با علی قاسم زاده شهردار اصفهان درباب برگزاری جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان و المپیاد فیلمئازی نوجوان در اصفهان انجام داد.
در آغاز این گفت و گو در آغاز این گفتوگو، علیقاسم زاده شهردار اصفهان به برندینگ شهر اصفهان و ارتباط آن به جشنواره بینالمللی فیلم های کودکان و نوجوان اشاره کرد:
برگزاری جشنواره فیلم کودک و نوجوانان و همچنین المپیاد فیلمسازی در شهر تاریخی و زیبای اصفهان نه تنها به ایجاد یک فضای مثبت و شاداب برای ساکنان و بازدیدکنندگان این شهر کمک میکند، بلکه به تقویت برندینگ و شناختهشدن این جشواره در سطح بینالمللی نیز میانجامد.
این جشنوارهها به ایجاد تعاملات فرهنگی و هنری میان هنرمندان و شرکتکنندگان از کشورهای مختلف کمک میکنند و موجب تبادل ایدهها و تجربیات جدید میشوند. برگزاری جشنواره فیلم کودک و نوجوانان و المپیاد فیلمسازی در اصفهان میتواند به عنوان یک پل ارتباطی میان فرهنگهای مختلف عمل کند و در نهایت، به رشد و توسعه صنعت سینما در ایران و شناساندن آن به دنیا منجر شود. برگزاری جشنوارهها نه تنها به تقویت برندینگ اصفهان کمک میکند، بلکه این شهر تاریخی نیز با اعتبار بخشیدن به این رویدادها، جایگاه آنها را در عرصه بینالمللی مستحکمتر میسازد.
هشتمین دوره المپیاد فیلمسازی؛ کمک به خلق آثاری که به عمق روان انسان نفوذ کرده و تأثیرات ماندگاری میگذارند:
در ادامه این گفت وگو علی قاسم زاده با اشاره به برگزاری المپیاد فیلمسازی و خلق آثارهنری ماندگار گفت:
اثر هنری باید دارای قدرت نفوذ و تأثیرگذاری عمیق باشد و این موضوع به نوعی به این بستگی دارد که اثر شما به کدام لایه ادراکی انسانها وارد میشود. برخی از آثار هنری تنها در سطح حواس باقی میمانند و تأثیر آنها به همین جا محدود میشود، بدون اینکه به عمق احساسات یا تفکرات مخاطب نفوذ کنند. این نوع آثار ممکن است لحظهای توجه بیننده را جلب کنند، اما اثر ماندگاری از خود بر جای نمیگذارند.
برخی آثار تنها در سطح حواس پنجگانه باقی میمانند. بسیاری از چیزهایی که ما در طول روز مشاهده میکنیم، بیشتر از این حواس فراتر نمیروند و نمیتوانند به سطوح بالاتر نفوذ کنند.
لایه دوم ادراک مربوط به احساسات و هیجانات است. آثاری که قادرند به این لایه نفوذ کنند، میتوانند مخاطب را به طور عمیقتری درگیر کنند و واکنشهای احساسی قویتری را برانگیزند. این نوع تعامل با مخاطب دارای قدرت بیشتری است، زیرا احساسات انسانها نقش بسزایی در شکلگیری تجربههای هنری و به یاد ماندن آنها ایفا میکنند.
لایه سوم به تفکر و ذهن مربوط میشود. آثاری که میتوانند ذهن را به چالش بکشند، به طور طبیعی از قدرت ماندگاری بیشتری برخوردارند.
آخرین لایه، جان انسان است. این سطح از درک به نفس ناخودآگاه و جان مربوط میشود و آثاری که میتوانند بر رفتار انسان تأثیر بگذارند، باید توانایی نفوذ به عمق جان را داشته باشند. این آثار میتوانند سالها بر کنش و واکنشهای افراد تأثیر بگذارند.
برای خلق یک اثر هنری ماندگار و تأثیرگذار، ضروری است که هنرمند به این نکته توجه کند که چگونه میتواند به لایههای عمیقتر ادراکی و احساسی نفوذ کند و ارتباطی عمیق و پایدار با مخاطب برقرار سازد. این ارتباط میتواند زمینهساز تأثیرگذاریهای فرهنگی و اجتماعی شود و هنرمند را در مسیر خلق آثاری با ارزش و ماندگار قرار دهد.
قاسمزاده در پایان سخنان خود از نوجوانان خواست که آثار هنری خلق کنند که بتوانند به لایههای عمیقتر وجود انسان نفوذ کنند و تأثیرات ماندگاری بر جای بگذارند. او با تأکید بر این نکته که هنر باید فراتر از سطح ظاهری برود، افزود:
ببینید هنرمندان ماندگار که آثارشان در تاریخ جاودانه شده، چه ویژگیهایی دارند. آنها تنها به دانش و مهارتهای فنی محدود نیستند، بلکه به عناصر دیگری نیز نیاز دارند که در فرآیند خلق آثار ماندگار نقش بسزایی ایفا میکنند.” قاسمزاده همچنین به نوجوانان توصیه کرد که در فرایند خلق آثار هنری خود، به جستجو و کشف معانی عمیقتر بپردازند و سعی کنند با استفاده از تجربیات و احساسات خود، پیامی ماندگار و تأثیرگذار به جامعه منتقل کنند. او بر اهمیت این موضوع تأکید کرد که هر اثر هنری باید بتواند به نوعی با جان انسان ارتباط برقرار کند و در دلها و ذهنها باقی بماند.
آرشیو
دیدگاهتان را بنویسید