ریبرندینگ و استراتژیهای کاربردی
۱۳ بهمن ۱۴۰۰
زمان تقریبی مطالعه
کسب و کارها در مبحث برندینگ و مارکتینگ باید استراتژیهای مخصوص به خود را داشته باشد. همانگونه که برندینگ موفق منجر به رشد و گسترش کسب و کار و توسعه تجارت میشود، ریبرندینگ صحیح نیز میتواند این نتایج را به دنبال داشته باشد. این تغییرات از تغییر رنگ لوگو تا اهداف کلی شرکت متفاوت است. […]
کسب و کارها در مبحث برندینگ و مارکتینگ باید استراتژیهای مخصوص به خود را داشته باشد. همانگونه که برندینگ موفق منجر به رشد و گسترش کسب و کار و توسعه تجارت میشود، ریبرندینگ صحیح نیز میتواند این نتایج را به دنبال داشته باشد. این تغییرات از تغییر رنگ لوگو تا اهداف کلی شرکت متفاوت است. بههرحال برای تغییر در برند قدم اول اطمینان از این کار است!
استراتژیهای ریبرندینگ
تعیین دلیل ریبرندینگ
هر تغییر و تحولی در برند نیازمند داشتن دلایلی محکم و قانعکننده است و باید درک صحیح و کاملی از آن وجود داشته باشد. پیش از انجام ریبرندینگ باید به این سؤالات پاسخ شفاف داده شود:
- آیا برند نیاز به رشد سریع دارد؟
- آیا باید با رقبای بزرگتر و قدرتمندتری رقابت کرد؟
- دلیل اصلی ریبرندینگ چیست؟
- تا چه اندازه میتواند این کار کسب و کار را ارتقا دهد؟
مشخص نبودن هدف از مشکلاتی است که ممکن است مسیر ریبرندینگ را به انحراف کشانده و تأثیری معکوس داشته باشد. معمولترین اهدافی که باعث شروع در فرآیند ریبرندینگ میشوند عبارت است از: رقابت در سطحی بالاتر در بازار، اصلاح هویت برند، گویا کردن پیامهای برند برای همه افراد، مارکتینگ جدید و راهاندازی خدمات و محصولات جدید.
شناخت مشتریهای هدف جدید
هدف اصلی در هر برندی جذب مشتری است. در ریبرندینگ کلی که همه اهداف و ارزشهای شرکت تغییر میکند باید به دنبال شناخت مشتریهای هدف جدید بود. برندینگ جدید نیاز به مخاطب جدید نیز دارد. تحقیق گسترده درباره بازار و همچنین بررسی مشتریهای دیگر رقبا، راهنماهای خوبی هستند. مقایسه یافتههای جدید درباره مخاطبان و مقایسه آنها با مخاطبان قبلی مشخصکننده تفاوتهای آشکاری برای شما میتواند باشد. با شناخت کامل مشتریهای هدف مسیر هموارتری برای ریبرندینگ و ارتباط با مخاطبان خواهید داشت.
دقت در برنامهریزی
برنامهریزیهای دقیق، موفقیت در هر کاری را به دنبال دارد. بهطور حتم ریبرندینگ نیز نیاز به داشتن برنامهای دقیق و جامع دارد. این برنامه باید شامل تمام مواردی مورد نظر برای تغییر باشد تا بر اساس آن قدمبهقدم پیش رفت. همه کارمندان باید در جریان این تغییرات قرار گیرند از طراح لوگو تا مدیر تبلیغات. برای برنامهریزی باید جلسات متعدد و زیادی برگزار کرد و نظر همه افراد را مورد بحث و بررسی قرار داد و به اشتراک گذاشت.
تشکیل گروههای کانونی و متمرکز
از مهمترین مراحل برندینگ و ریبرندینگ ایجاد گروههای کانونی است به این منظور که گروههایی از مشتریان قبلی و افراد جامعه هدف و عرضه محصولات جدید و برند جدید به آنها! در این صورت، بخش مارکتینگ در شرکتها میتوانند رفتار مشتریها در ارتباط با برند جدید مورد بررسی قرار داده و نقاط ضعف و قوت آنها را مشخص کنند. این گروههای کانونی، دید خوبی به شرکت میدهند تا گامهای بعدی را بهدرستی و بهطور کاملاً اصولی بردارند.
معرفی برند جدید
هر کسب و کاری که ریبرندینگ کلی انجام داده است نیاز به شناخته شدن دوباره توسط مخاطبان خود دارد. برند جدید باید بهسرعت رونمایی شده و این موضوع برای مشتریهای قبلی بهخوبی مشخص شود که برند جدید مربوط به شرکت پیشین است که هدفها، ارزشها و ویژگیهای جدیدی را در پیش گرفته است. روشهای متفاوتی برای شناسانده شدن وجود دارد مانند تبلیغات شهری، تبلیغ در رسانهها یا شبکههای اجتماعی، تشکیل باشگاه مشتریان و…
بازخوردها و انتقادها
با انجام ریبرندینگ باید انتظار هر برخوردی از سوی مشتریان و منتقدان را داشت تنها کافی است که کاملاً بیطرفانه به صدای همه گوش کرد.
برخی از نمونههای موفق در ریبرندینگ
الف) ریبرندیگ چوبانی
یکی از برندهای معروف در لبنیات چوبانی است که در سال ۲۰۱۷ تصمیم به ریبرندینگ گرفت تا در این صنعت حرف اول را در بازار بزند. در ابتدای کار، آنها شرکت خود را از شرکت تولید کننده ماست به شرکت سلامتی با محوریت مواد غذایی تغییر دادند. در تبلیغات جدید چوبانی تمرکز بروی سلامتی هر چه بیشتر بود. آنها تغییرات زیادی نیز در طراحی بسته بندی خود دادند و از حالت ساده به بسته بندیهایی با تنوع رنگ جذاب تبدیل شد. این امر منجر به متمایز شدنشان از دیگر رقیبان گردید.
ب) ریبرندینگ کاندید
تلفیق دو شرکت در یکدیگر دلیل معتبری برای انجام ریبرندینگ است که پس از ادغام مرکز بنیاد (بزرگترین منبع اطلاعاتی بشردوستی) و گاداستار (بزرگترین منبع اطلاعاتی درباره سازمانهای غیردولتی آمریکا) انجام گردید. با به هم پیوستن این دو شرکت در سال ۲۰۱۹ سازمان کاندید تشکیل شد. با این کار این دو سازمان توانستند خدمات بشردوستانه خود را به میلیونها انسان ارائه دهند. کاندید (بنیاد تازه ادغام شده) اکنون یک وبسایت مشخص همراه با بیانیه مأموریت، اصول راهنما و یک چشمانداز دارد.
در پایان
ریبرندینگ یکی از استراتژی هایی است که برای توسعه یک برند انجام می شود تا با ایجاد تغییر و تحول در ابعاد گوناگون، بتوان پیام و هویت برند را به مخاطبان و رقبای حاضر در بازار بهتر از گذشته منتقل کرد. هدف اصلی ریبرندینگ بهبود وضعیت کنونی شرکتها است. دلایل متفاوتی برای ریبرندینگ وجود دارد که افراد بایدکاملاً سنجیده آن را انجام دهند. زیرا کوچکترین خطا در ریبرندینگ میتواند شکست سنگینی به شرکتها و کسب و کارها تحمیل کند.
آرشیو
دیدگاهتان را بنویسید