اینستاگرام مارکتینگ، تاکتیک جادویی

۱۷ بهمن ۱۴۰۰

زمان تقریبی مطالعه


اینستاگرام دومین شبکه پربازدید در دنیا پس از فیس‌بوک است. در این شبکه بیش از یک میلیارد کاربر فعال در ماه و ۵۰۰ استوری در روز وجود دارد. به نظر می‌رسد بسیاری از افراد حضور فعال در اینستاگرام دارند! حضور برندهای قدرتمند در این شبکه روزبه‌روز در حال گسترش است. Oberlo تخمین زده است که […]


اینستاگرام دومین شبکه پربازدید در دنیا پس از فیس‌بوک است. در این شبکه بیش از یک میلیارد کاربر فعال در ماه و ۵۰۰ استوری در روز وجود دارد. به نظر می‌رسد بسیاری از افراد حضور فعال در اینستاگرام دارند! حضور برندهای قدرتمند در این شبکه روزبه‌روز در حال گسترش است. Oberlo تخمین زده است که ۷۱ درصد از مشاغل ایالات‌متحده آمریکا از اینستاگرام استفاده می‌کنند. ایران نیز از این قاعده مستثنا نیست و کسب و کارهای زیادی در این شبکه فعالیت خود را آغاز کرده‌اند. اما آیا واقعاً اینستاگرام ارزش حضور دارد و سرمایه‌گذاری روی آن منطقی است؟ در ادامه به این پرسش پاسخ داده شده و مارکتینگ در اینستاگرام را به‌طور کامل بررسی می‌گردد.

چرا باید روی اینستاگرام مارکتینگ سرمایه‌گذاری کرد؟

به دلایل قاطعانه زیر سرمایه‌گذاری و صرف وقت روی اینستاگرام کاملاً منطقی است:

  • اینستاگرام بیش از یک میلیارد کاربر فعال ماهانه و ۵۰۰ استوری در روز دارد.
  • ۱۴۰ میلیون کاربر اینستاگرام در ایالات‌متحده وجود دارد.
  • اینستاگرام دومین شبکه پربازدید پس از فیس‌بوک است. کاربران به‌طور متوسط ۵۳ دقیقه در روز را در اینستاگرام صرف می‌کنند.
  • حدود ۷۱ درصد از مشاغل ایالات‌متحده از اینستاگرام استفاده می‌کنند.
  • نزدیک به ۴۵ درصد از کاربران اینستاگرام بین ۱۸ تا ۴۴ سال سن دارند.

مشخص است که اینستاگرام شبکه‌ای فقط برای اشخاص و یا شبکه‌ای برای سرگرم شدن نیست بلکه پلتفرمی جهانی برای جذب مشتری کسب و کارها است. مشاغل با استفاده از این بستر قادر به نمایش گذاشتن محصولات هستند و می‌توانند الهام‌بخش مخاطبان‌ گردند. کاربران در اینستاگرام نه‌تنها فعال اند بلکه با زندگی آن‌ها پیوند خورده است. حدود ۵۹ درصد از کاربران حداقل ۷ ساعت در هفته را صرف وقت برای دیدن یا خواندن محتواها کرده و در تعامل با دوستان خود و کسب و کارها هستند.

اینستاگرام افزایش آگاهی از برند و شناساندن محصولات جدید را با خود به همراه خواهد داشت. جالب است بدانید هر ماه ۱۳۰ میلیون کاربر در اینستاگرام با فرآيند خرید درگیر می‌شوند. هم‌چنین این پلتفرم این امکان را فراهم می‌آورد تا برند و محصول به روشی کاملاً دوستانه و معتبر، تبلیغ و به فروش برساند. 

چرا باید در اینستاگرام، مارکتینگ انجام داد؟

ویژگی اصلی و مهم اینستاگرام نسبت به پلتفرم‌های دیگر ماهیت بصری آن است. اینستاگرام یکی از بهترین فضاها برای نمایش هر نوع محتوایی است. ویدیو، تصویر و متن،  همه و همه برای اینستاگرام مناسب هستند اما استراتژی مارکتینگ در نهایت مشخص‌کننده نوع محتوا خواهد بود. درهرحال داشتن استراتژی برای ورود به هر شبکه اجتماعی از جمله اینستاگرام ضروری است. برای موفقیت باید بروی اهداف متمرکز بود. از آنجایی‌که اینستاگرام با سایر سایت‌های اجتماعی محبوب بسیار متفاوت است، به یک استراتژی بازاریابی متمایز نیاز دارد.

شش قدم برای ساخت استراتژی مارکتینگ در اینستاگرام وجود دارد:

۱- مشخص کردن اهداف

پیش از شروع فعالیت و پست گذاشتن در اینستاگرام باید پاسخ این پرسش به‌وضوح مشخص گردد یعنی چرا در اینستاگرام هستید؟

برای موفق شدن در اینستاگرام در طولانی‌مدت باید هدف و اهداف مشخصی داشت تا صرف انرژی و سرمایه‌گذاری توجیه‌پذیر باشد. بهر حال هر کسب و کاری باید دلیلی قانع‌کننده برای حضور داشته باشد به‌عنوان نمونه می‌توان به اشتراک گذاشتن محصول یا خدمات برای دنبال کننده‌ها، ایجاد آگاهی از برند با استفاده از نقل‌قول‌های انگیزشی یا تصاویری سرگرم‌کننده و… اشاره کرد.

حتی حضور در اینستاگرام می‌تواند چندین هدف را دنبال کند مثلاً تصاویر محصول پست شود و درعین‌حال نظرات کاربران نیز در ارتباط با آن محصول به اشتراک گذاشته شود.

۲- مشخص کردن مخاطبان هدف

هر تجارت و کسب و کاری باید مخاطبان خود را بشناسد و برای رسیدن به آن‌ها تلاش کند. در مخاطبان هدف همواره باید عواملی مانند سن، جنسیت، مکان، علایق، انگیزه‌ها و… مشخص باشد. برای شروع کافی است رویدادهای و هشتک‌های مرتبط با کسب و کار مورد ارزیابی قرار گیرد. تجزیه و تحلیل افرادی که از این هشتک‌ها استفاده و با آن‌ها درگیر هستند راهنمای خوبی است.

۳-تجزیه و تحلیل رقبا

تحلیل رقابتی گام بعدی در اینستاگرام مارکتینگ است. بررسی پست‌ها و محتواهای رقیبان کمک چشمگیری می‌تواند در فرآیند تصمیم‌گیری روی استراتژی‌های مارکتینگ داشته باشد. پست‌های پر بازدید و تعاملات مخاطبان می‌تواند معیار خوبی برای انتخاب باشد. پر کردن نقاط ضعف رقبا و از بین بردن ضعف‌ها تأثیر زیادی بر رشد کسب وکار می‌گذارد.

۴- تقویم محتوایی برای اینستاگرام مارکتینگ

برای مدیریت حضور در اینستاگرام تدوین یک تقویم محتوایی اهمیت زیادی دارد. در این تقویم می‌توان رویدادهای کلیدی را ثبت و برجسته کرد به‌عنوان‌مثال راه‌اندازی محصولی جدید یا پیشنهاد‌ها ویژه برای مشتری‌ها! با این تقویم می‌توان به‌جای تلاش برای پست‌های لحظه آخری، مراقب فرصت‌های لحظه‌ای بود.

۵- ساخت برند با ثبات

پست کردن محتواهای تصادفی و نامرتبط با کسب و کار باعث کم شدن و از دست دادن دنبال کننده‌ها می‌گردد. به این منظور همواره باید زیبایی برند در اینستاگرام حفظ شود. در برندینگ باید شخصیت برند کاملاً مشخص شود و در همه ابعاد آن را در نظر گرفت.

۶- افزایش تعداد دنبال کننده‌ها

افزایش تعداد دنبال کننده‌ها نیازمند صرف وقت و انرژی زیادی خواهد بود. خریدن دنبال کننده کار کاملاً اشتباهی است. اگرچه می‌تواند به‌صورت مقطعی تأثیرگذار باشد. به‌کارگیری روش‌های صحیح برای افزایش وقت‌گیر بوده اما در طولانی‌مدت تأثیری شگرف دارد. باید کسب و کار در اینستاگرام قابل جستجو  و پیدا کردن باشد. پیدا نشدن توسط افراد مساوی با دنبال نشدن است.

در پایان

با وجود یک میلیارد کاربر فعال در ماه قدرت اینستاگرام انکارناپذیر است. شبکه‌ای که در ابتدا تنها اپلیکیشنی ساده برای به اشتراک گذاشتن عکس بود اکنون به یک تجربه اجتماعی همه‌گیر تبدیل شده است. کاربران اینستاگرام برای محتوای باکیفیت ارزش قائل هستند. اینستاگرام دسترسی به برندها را آسان و محیطی سرگرم‌کننده برای کسب و کارهای نوپا فراهم می‌کند تا بتوانند رقابت خود را در بازار شروع و شانسشان را برای بودن امتحان کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *