راهنمای کامل انواع تبلیغات

۰۹ اسفند ۱۴۰۰

زمان تقریبی مطالعه


زمانی که نام تبلیغات آورده می‌شود چه چیزی به ذهن می‌رسد؟ آیا به بنر تبلیغاتی فکر می‌کند یا تبلیغات در وب‌سایت؟ یا بیلبوردهای کنار بزرگراه یا پوسترهای ایستگاه مترو؟ تبلیغات یکی از پایه‌های اصلی در هر کسب و کاری است زیرا با به‌کارگیری آن آگاهی از برند در میان مخاطبان افزایش می‌یابد. در نتیجه‌ی شناخت […]


زمانی که نام تبلیغات آورده می‌شود چه چیزی به ذهن می‌رسد؟ آیا به بنر تبلیغاتی فکر می‌کند یا تبلیغات در وب‌سایت؟ یا بیلبوردهای کنار بزرگراه یا پوسترهای ایستگاه مترو؟ تبلیغات یکی از پایه‌های اصلی در هر کسب و کاری است زیرا با به‌کارگیری آن آگاهی از برند در میان مخاطبان افزایش می‌یابد. در نتیجه‌ی شناخت برند، نمودار فروش صعودی خواهد شد که هدف نهایی هر تجارتی است. در تبلیغات، تاکتیک‌های زیادی وجود دارد که بر اساس بودجه شرکت، اهداف بلندمدت و کوتاه‌مدت و بسیاری پارامترهای دیگر می‌بایستی انتخاب گردد. همه تجارت‌ها در تلاش هستند تا تبلیغات تأثیرگذاری به مخاطبان ارائه دهند و مشتری‌های بیشتری را به سمت خود جذب نمایند. آگاهی از انواع تبلیغات و استفاده صحیح از آن‌ها از موارد مهمی است که هر کسب و کاری باید بداند!

تبلیغات چیست؟

ایجاد پیام‌هایی برای ترغیب افراد به خرید یعنی تبلیغات! تبلیغات خوب به‌گونه‌ای طراحی‌ شده اند که بسیار تأثیرگذار و به یاد ماندنی باشند. اما، واقعاً تبلیغات چگونه کار می‌کنند؟ تبلیغات با از بین بردن روزمرگی‌ها و جلب‌توجه افراد و در گیر کردن توجه آن‌ها انجام می‌شود و بر اساس اهداف کمپین تبلیغاتی می‌توانند برای اهداف مختلفی به کار برده شوند:

  • افزایش آگاهی از برند
  • سوق دادن مشتری‌های بالقوه به سمت کسب و کار
  • ارتقای فروش محصولات جدید و موجود
  • معرفی محصول یا خدمات جدید به بازار
  • متمایز کردن محصول از دیگر رقیبان

تبلیغات می‌تواند به روش‌های متنوعی نیز اجرا شود. تبلیغات رادیویی، بیلبوردها، تی‌شرت‌های مارک‌دار و… همه و همه به‌عنوان تبلیغات در نظر گرفته می‌شوند.

تبلیغ‌کنندگان

در هر شرکتی افرادی وجود دارند که مسئول تبلیغ یک محصول یا خدمات هستند. علاوه بر افراد، تبلیغ‌کنندگان می‌توانند شرکت یا سازمان‌هایی باشند که روی بیلبوردها، مجله‌ها و یا وب‌سایت‌ها و تلفن همراه تبلیغات کسب و کاری را به عهده می‌گیرند. می‌توان گفت همه تبلیغ‌کننده‌ها به‌نوعی بازاریاب هستند اما همه بازاریاب‌ها تبلیغ‌کننده نیستند.

در حقیقت، مارکتینگ تصویر بزرگی از نحوه برنامه‌ریزی یک شرکت برای آگاهی از برند و متقاعد کردن مشتری‌ها برای خرید می‌باشد. اما تبلیغات انتقال پیام‌های متقاعدکننده حول این اهداف است. تبلیغات زیر مجموعه‌ای از مارکتینگ بوده و در برگیرنده کانال‌های مختلفی است مانند رسانه‌های اجتماعی، مارکتینگ ایمیلی، سئو و…

( اگر علاقه‌مند به دانستن اطلاعات بیشتر درباره سئو هستید می‌توانید مقاله سئو برای کسب و کار را مطالعه کنید.)

باید این نکته را در نظر داشت که تبلیغات تنها یکی از عناصر مارکتینگ است. استراتژی‌های مارکتینگ شامل یک طرح تبلیغاتی است. بخش تبلیغات روی فرآیند ایجاد و انتشار پیام‌های متقاعدکننده تمرکز کرده تا مشتری‌ها را به سمت خرید هدایت کند.

روش‌های تبلیغ و انواع تبلیغات

تبلیغات دربرگیرنده‌ی موارد مختلفی‌اند از جمله:

۱- تبلیغات چاپی

تبلیغات چاپی به پوسترها، بولتن‌ها، بروشورها و هر تبلیغ چاپ‌شده‌ای به‌صورت فیزیکی اشاره دارد. مسلماً نحوه طراحی و مصرف تبلیغات در طول سال‌ها تغییر کرده است به‌ویژه با ظهور تبلیغات دیجیتالی! برخلاف رسانه‌های دیجیتال، تبلیغات چاپی را نمی‌توان به‌وضوح ردیابی و تجزیه و تحلیل کرد. خوشبختانه، برندها راه‌های شگفت‌انگیزی برای گنجاندن تبلیغات چاپی در کمپین‌های دیجیتال پیدا کرده‌اند.

۲- بیلبورد و تبلیغات روی وسایل نقلیه

تبلیغات بیلبورد از دیگر انواع تبلیغات است که شامل تبلیغات چاپی در مقیاس بزرگ‌تر است. با توجه به‌اندازه آن‌ها، طراحی، قرارگیری و هزینه تبلیغات بیلبورد و حمل و نقل عمومی با نوع چاپی متفاوت است. به‌عنوان مثال بیلبوردها معمولاً با کلمات کم طراحی می‌شوند تا بینندگان زمان عبور در ماشین یا قطار در زمان اندک قادر به پردازش پیام‌ها برند باشند. از این تبلیغات برای آگاهی از برند استفاده می‌شود و فقط شامل نام برند یا شماره تلفن در برابر وب‌سایت است.

۳- تبلیغات تلویزیونی

این نوع از تبلیغات، تبلیغات کوتاهی هستند که توسط شرکت‌ها و سازمان‌هایی که قصد جذب مخاطبان یک برنامه تلویزیونی را دارند پرداخته می‌شوند. تبلیغات تلویزیونی همراه با اختراع تلویزیون متولد شده‌اند اما دستخوش تغییرات زیادی گشته‌اند. تبلیغات تلویزیونی دامنه وسیعی دارند و تجربه تبلیغاتی چند حسی را برای بینندگان فراهم می‌کنند – کاری که تبلیغات چاپی و برخی از تبلیغات دیجیتال نمی‌توانند انجام دهند. اما این تبلیغات پرهزینه بوده و مخاطبان نیز، این تبلیغات را به‌سختی می‌پذیرند.

۴- رادیو

تبلیغات رادیویی تبلیغاتی گفتاری است که در کانال‌های رادیویی بین موسیقی و سایر برنامه‌ها پخش می‌شود. این روش تبلیغاتی در سال ۱۹۲۰ برای اولین بار پخش شد. تبلیغات رادیویی به‌ویژه برای تبلیغات محلی و منطقه‌ای بازده بالایی دارد. امروزه تبلیغات پادکست روشی مشابه به آن اما مؤثرتر است.

تبلیغات رویداد

یکی دیگر از انواع تلبیغات، تبلیغات رویداد نامیده می‌شود. رویدادها نیز می‌توانند فرصت‌هایی برای ارتباط با مخاطبان باشند. حمایت مالی از یک رویداد یا خرید غرفه در یک کنفرانس یا نمایشگاه تجاری است در گروه تبلیغات رویداد قرار می گیرند.

ایمیل مستقیم

تبلیغات پستی مستقیم شامل کارت‌پستال‌ها، جزوه‌ها و کاتالوگ‌هایی است که مستقیماً به خانه‌های مخاطبان شما پست می‌شوند. استراتژی تبلیغات پست مستقیم، شخصی‌تر دیگر انواع تبلیغ‌های پیشین است اما هزینه زیادی را به کسب و کار تحمیل می‌کند. از دیگر استراتژی‌های پست مستقیم، پست الکترونیکی است به‌عنوان‌مثال پست الکترونیکی خبرنامه یا تبلیغات!

در پایان

تبلیغات یکی از اجزای مهم و مؤثر در مارکتینگ بوده و هدف اصلی آن تحت تأثیر قرار دادن رفتار مشتری هنگام خرید هست. روش‌های مختلفی برای تبلیغات وجود دارد که بر اساس اهداف هر شرکت باید انتخاب گردد. تبلیغات مطلوب تأثیر مستقیم روی جذب مشتری و افزایش فروش دارد. پس باید روی آن سرمایه گذاری دقیق و صحیح انجام داد!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *