استاندارد گرافیک برای گرافیست‌های بین المللی

۲۸ فروردین ۱۴۰۱

زمان تقریبی مطالعه ۸ دقیقه


گرافیک یکی از رشته‌هایی است که هیچ محدودیتی ندارد. شما اگر گرافیک را به‌خوبی و اصولی بلد باشید، اگر سبک خود را پیدا کرده و بتوانید در آن راه استعداد و خلاقیت خود را پرورش دهید می‌توانید با تمام کشورها ارتباط برقرار کنید،‌ در کمپانی‌های بزرگ مشغول بکار شوید، حتی از راه دور و یا […]


گرافیک یکی از رشته‌هایی است که هیچ محدودیتی ندارد. شما اگر گرافیک را به‌خوبی و اصولی بلد باشید، اگر سبک خود را پیدا کرده و بتوانید در آن راه استعداد و خلاقیت خود را پرورش دهید می‌توانید با تمام کشورها ارتباط برقرار کنید،‌ در کمپانی‌های بزرگ مشغول بکار شوید، حتی از راه دور و یا نزدیک. گرافیک هیچ محدودیتی برای اعضای خودش ندارد و به آن‌ها اجازه می‌دهد که هنر خود را در سراسر دنیا به نمایش گذاشته و با زبان بصری بتوانند دردها و رنج ها، شادی‌ها، اتفاقات مهم پیرامون خود و یا روزمرگی‌های خود را به اشتراک بگذارند و با یکدیگر شریک شوند. اما گرافیک در کشورهای مختلف متفاوت و زبان بصری مخصوص به خود را دارد.

در دنیای گرافیک، زبان فقط به کلمات ختم نمی‌شود. دنیای گرافیک تشکیل شده از اشکال و رنگ‌ها و زبان اصلی آن«زبان بصری‌» است. در دنیای گرافیک شما با زبان بصری و خلاقیت خود با انسان‌ها مختلف با رنگ و زبان مختلف ارتباط برقرار می‌کنید و پای خود را از دنیای پیرامون فراتر می‌گذارید. طر‌ح‌ها و نقوش مختلف را مشاهده می‌کنید، می‌توانید قوه‌ی تخیل خود را قوی‌تر کنید، و ایده‌های خود را گسترش دهید. حتی نماد‌های بصری هم به یک زبان جهانی نیستند. هر کشور و هر نقطه با توجه به ویژگی‌های خود و بافت آن منطقه می‌تواند از یک نماد مشابه با معنی مختلفی استفاده کند. پس گرافیک به شما کمک می‌کند تا شما با برقراری ارتباط بتوانید معنای مختلف نماد‌ها و اشکال را در هر جای جهان کشف کنید. به‌عنوان‌مثال رنگ پول در کشورهای مختلف فرق می‌کند بنابراین گرافیک در کشورهای مختلف متفاوت است.

مفاهیم رنگ‌ در کشورهای مختلف

چارلز اپل، یک روزنامه‌نگار بصری آمریکایی است که در آفریقای جنوبی کار می‌کرد. یکی از مشاوران او رنگ سبز را برای بخش تجاری پیشنهاد داد. اما مشتری رنگ آبی را ترجیح داد. زیرا اپل معتقد بود که هر کشوری رنگ سبز ندارد. یا مثلاً در آمریکا رنگ قرمز نشانه‌ی کسری و ضرر است. پس نتیجه می‌گیریم نمی‌توان همه‌ی نمادها و رنگ ‌ها را برای همه‌ی جهان به یک معنا دانست.

زان ساباریس، هنرمند اسپانیایی اینفوگرافیک از تجربه‌ی خودش در کار کردن در یک روزنامه‌ی چینی مستقر در پکن این‌طور می‌گوید: «برای فرهنگ غربی، رنگ قرمز مفاهیم منفی دارد. در چین برعکس است. در روزنامه‌های چینی نمودارهای بازار سهام رنگ سبز نشانه‌ی منفی و ضرر را دارد و از رنگ قرمز برای ارزش‌های مثبت استفاده می‌شود.

فیلیپ مموریا، یک برزیلی که شریک مؤسس Work & Company، یک شرکت طراحی و توسعه محصول در شهر نیویورک است، درباره‌ی رنگ‌ها و معنای آن‌ها در زادگاه خودش برزیل این‌طور می‌گوید:

«در برزیل، رنگ‌ها معمولاً روشن‌تر و ترکیب‌بندی‌ها شلوغ‌تر هستند. و عواطف و احساسات بیشتری در بسیاری از رنگ‌ها و اشکال نهفته است. و اشکال تحت تأثیر رنگ‌ها قرار می‌گیرند.»

که نشان‌دهنده خاص بودن گرافیک در کشورهای مختلف دارد.

گرافیک در ایران

امروزه گرافیک در ایران یکی از رشته‌های پول‌ساز و پردرآمدی است که روز به روز بر  هواداران آن افزوده و عده‌ی بیشتری به سمت یادگیری این رشته می‌روند. گرافیک در ایران نزدیک به پنج شش سال است که با وجود شبکه‌های اجتماعی، استفاده‌ی درست و بهینه از آن‌ها،‌ و شناخت برندینگ و دنیای دیجیتال مارکتینگ توانسته جایگاه خوبی را برای خودش رقم بزند. چراکه گرافیک یکی از پایه‌های اصلی برندینگ، دنیای دیجیتالی امروز است و یادگرفتن آن مثل یادگرفتن زبان مادری است.

( اگر به روانشناسی رنگ‌ها در لوگو علاقه‌مند هستید مقاله رنگ‌ها در طراحی لوگو را بخوانید.)

در ایران امروز، بسیاری با آموزش‌های درست نرم‌افزارها توانسته‌اند ایده‌های خود را به نمایش بگذارند و گرافیست‌های محبوب و پردرآمدی شوند. در حال حاضر گرافیک در ایران به دو صورت فریلسنری و همکاری با شرکت‌ها به‌صورت حضوری است. یک گرافیست می‌تواند با توجه به شرایط زندگی و خواسته‌های خود یکی از این دو راه را انتخاب کرده و در این رشته و سبک خود بدرخشد.

گرافیک در آمریکا

آمریکا یکی از کشورهایی است که همیشه با تبلیغات خیابان‌های مشهور نیویورک سیتی و لسن آنجلس و بیلبورد‌های شگفت انگیزش توانسته در صدر جدول کشورها در حوزه‌ی گرافیک باشد. تبلیغات و گرافیک جایگاه بسیار خوبی را در ایالات‌متحده آمریکا دارند و برای آن‌ها از ارزش بالایی برخوردار است.

این را می‌توان از طراحی لوگو و هویت بصری و گرافیکی برندهای محبوبی نظیر کوکا‌کولا، ‌استارباکس، مک‌دونالد، KFC و غیره فهمید. می‌توان با دیدن و بررسی گرافیک این برند‌های مشهور به این نکته پی برد که در آمریکا سادگی اما تأثیرگذاری حرف اول را می‌زند. تمامی این برندها از گرافیک ساده‌ای تشکیل شده‌اند اما توانسته‌اند جایگاه ویژه‌ای در سراسر دنیا برای خود پیدا کنند و تا ابد در ذهن مردم جهان بمانند. آمریکا یکی از کشورهایی است که برای گرافیست‌ها ارزش زیادی در نظر می‌گیرد  و سالانه گرافیست‌های خلاق و حرفه‌ای را برای دانشگاه‌های خود از سراسر جهان در نظر می‌گیرد و شما می‌توانید یکی از آن‌ها باشید.

گرافیک در هند

هند کشوری رنگارنگ و پر از شور و اشتیاق است. پس به طبع رشته‌ي ‌گرافیک و کار کردن در آن می‌تواند رشته‌ای شیرین و پول‌ساز باشد. درحالی‌که بسیاری از کشورهای غربی فردگرایی را بیشتر قبول دارند و طراحی وب‌سایت‌های آن‌ها بر روی همین طرز فکر انجام می‌شود. در هند برعکس است و طراحی وب‌سایت که یکی از شاخه‌های اصلی رشته‌ی گرافیک است بر جمع‌گرایی پایه‌گذاری شده است.

اگر بخواهیم وب‌سایت را به‌عنوان گرافیک در هند در نظر بگیریم باید به این نکته اشاره کنیم که در هند بیشتر وب‌سایت‌ها از دورنگ طراحی می‌شوند. و برعکس فرهنگ و تصویری که همیشه ما از هند و فرهنگ آن دیدیم اشباع رنگ کمتری دارند. وب‌سایت‌های هندی بیشتر زینتی هستند و از رنگ طلایی در گرافیک هند و وب‌سایت‌های آن‌ها استفاده‌ بسیاری نسبت به مابقی رنگ‌ها می‌شود. و می‌توان گفت رنگ طلایی و رنگ نارنجی نه‌تنها در وب‌سایت‌ها بلکه در تمام کارهای گرافیکی هند از جمله ساخت و چاپ بنر تبلیغاتی جزء رنگ‌های تأثیرگذار به‌حساب می‌آیند.

گرافیک در ژاپن

طراحی گرافیک در ژاپن را همیشه اغلب با مینیمال بودن آن یاد می‌کردند اما امروزه طراحی گرافیک ژاپن چیزی فراتر از مینیمالیسم شده است. طراحان و گرافیست‌های ژاپنی امروزه تمایل دارند بیشتر از طرح‌هایی با رنگ‌های روشن و قلم‌موهای جسورانه استفاده کنند. دایره‌ها و گل‌ها نقوش رایجی هستند و طلسم‌های بامزه روشی رایج برای کسب‌وکارها تا بتوانند با مشتریان خود ارتباط برقرار کنند و تأثیر درستی بر روی مخاطبین،‌ در راستای کسب و کار خود بگذارند. در ژاپن جزئیات جلوه‌ی خوشایندی دارد و در ارتباط گرفتن تأثیر می‌گذارد. و به همین علت بسیاری از طراحان وب‌سایت،‌ بنرهای تبلیغاتی،‌ طراحان لوگو و غیره به جزئیات بیشتر می‌پردازند و وقت زیادی را صرف آن می‌کنند. به‌طور مثال طراحان یک وب‌سایت اطلاعات را با جزئیات منتقل می‌کند و به‌نوعی شرکت و محصولاتش را به‌جای یک فروشنده زنده به فروش می‌رساند.

در پایان

گرافیک زبانی بصری است که در هر کشور ویژگی‌های منحصر به فرد خود را دارد پس گرافیک در کشورهای مختلف متفاوت است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *