یکصدوپانزدهمین پاتوق فیلمکوتاه اصفهان
۱۰ تیر ۱۴۰۳
زمان تقریبی مطالعه
به گزارش خبرگزاری گنبدفیروزه یکصدوپانزدهمین جلسه پاتوق فیلمکوتاه اصفهان روز یکشنبه ۳تیرماه در سالن شماره ۶ پردیس سینمایی سیتیسنتر با حضور احسان امینی، نویسنده، کارگردان و منتقد در مقام کارشناس میزبان این فصل و با حضور نگین کامران، حناعظیمینیا (کارگردانان فیلم شبتوتم) و ملیکا غلامی با محوریت «طراحی صحنه در فیلم کوتاه» برگزار شد. جلسه هفتم پاتوق فیلم کوتاه […]
به گزارش خبرگزاری گنبدفیروزه یکصدوپانزدهمین جلسه پاتوق فیلمکوتاه اصفهان روز یکشنبه ۳تیرماه در سالن شماره ۶ پردیس سینمایی سیتیسنتر با حضور احسان امینی، نویسنده، کارگردان و منتقد در مقام کارشناس میزبان این فصل و با حضور نگین کامران، حناعظیمینیا (کارگردانان فیلم شبتوتم) و ملیکا غلامی با محوریت «طراحی صحنه در فیلم کوتاه» برگزار شد.
جلسه هفتم پاتوق فیلم کوتاه اصفهان چهار فیلم «پذیرایی سیمین » ساخته علی بنائیان، «بازسازی» ساخته علی توکلی، «استیک» ساخته کیارش دادگر، و «شبتوتم» ساخته مشترک نگین کامران و حناعظیمی نیا به نمایش درآمده و به بررسی آنها پرداخته شد.
احسان امینی کارشناس میزبان این جلسه از پاتوق بررسی فیلمهای کوتاه را با فیلم «شبتوتم» آغاز کرد و دربارهي ایدهی داستان و ریشهي آن پرسید و حنا عظیمینیا کارگردان فیلم در این باره گفت:
ایدهي فیلم از یک ناامیده ریشه کرد. «حیوان درون» تک واژهای بود که یک شب به ذهن ما رسید و مارا به نوشتن این فیلمنامه وادار کرد. با جلسات زیاد سمت و سوی فیلم مشخص شد.
احسان امینی دربارهی انتقال تجربه در کار مشترک و تقسیم وظایف کارگردانی پرسید:
نگینکامران: ما هردو از نظر فکری یکسان بودیم و تقریبا میدانستیم که نما به نمای فیلم به چه شکل است. زمانی که میخواستیم با کسی صحبت کنیم دیگر مشکلی به عنوان اختلاف نظر نداشتیم. نکتهی بعدی فیلمبردار کار بود و زمانی که ما با ایمان صالحی کارکردیم متوجه شدیم که چقدر با فیلمبردار همفکر هستیم و خب میتوان گفت نگرانی ای از اینکه تفاوت و تضاد ذهنی بوجود بیاید نداشتیم.
حناعظیمی نیا منباب کارگردانی مشترک در فیلم کوتاه گفت:
در فیلمسازی مشترک شما باید خودخواهی را بگذارید کنار و به این فکر کنید که هرچه بهتر است را برای کار خود انتخاب کنید. نباید به این فکر کنید که چون این ایدهی من است پس باید به این شکل جلو برود.
احسان امینی دربارهي شبتوتم و فیلمهایی به این شکل بیان کرد:
فضاسازی در این مدل از کار که حاصل تعامل کارگردان، فیلمبردار و طراح صحنهاست میتواند جلوتر از هر مدخلی برای ورود به فیلم و بررسی داستان باشد و نباید آن را نادیده گرفت.
ملیکا غلامی طراحصحنهی فیلم «شبتوتم» به بررسی طراحی صحنهي این فیلم پرداخت:
صحبت درباره فیلمهایی که کمی از فضای رئالیستی دورهستند سخت است چرا که بخشی از این شهودی است و شما در پروسه ساخت فیلم به کشف جزئیات میرسید. اتفاقی که وجود دارد این است که کانسپت زده شد برای کار و سریعا به نتیجه میرسیدیم و دقیق همان کانسپتها اجرا میشد. به طور مثال ما در فیلمهای رئالیستی شخصیتپردازی داریم و محیطخانه را بررسی میکنیم اما در فیلمهای دور تر از رئال اتمسفر ساختن خیلی مهمتر از طراحی صحنه است. اولین نکتهای که در این فیلم برای من مهمبود رنگ بود. ما یک دفتر رنگ کاملی داشتیم و اولین نکتهای که دربارهي آن با بچهها صحبت کردیم این بود که ما در این فیلم با چه رنگهایی رو به رو هستیم. در این فیلم مهمنیست که چه شخصیتهایی وجود دارد اما مهمترین نکته برای ما انتقال احساسات این فیلم به مخاطب بود.
پذیرایی سیمین:
احسان امینی کارشناس و منتقد سینما دربارهي فیلم «پذیرایی سیمین» نظرخود را اینگونه بیان کرد:
از نظر من فهم انگیزهی کاراکتر پرستار در این فیلم مشکل است. ما برای فهمیدن کنش شخصیت نیازبه فهمیدن انگیزهی شخصیت هستیم. زمانی که جلو میرویم میتوانیم حدس بزنیم اما در نهایت چیزی دستگیر ما نمیشود که بدانیم فیلم دارد دربارهی چه چیزی صحبت میکند. فیلم شخصیت محور است و ما برای فهم آن نیازمند فهم بیشتر کاراکتر ها هستیم اما این اتفاق پس از تماشای فیلم برای من نمیافتد.
بازسازی:
کارشناس میزبان یکصدوپانزدهمین پاتوق فیلم کوتاه دربارهی فیلم «بازسازی»گفت:
از نظر من فیلم به درستی تصویربرداری و کارگردانی شده و ما میتوانیم آن را باور کنیم اما در پایانبندی شکست میخورد و رها میشود. میتوان گفت فیلم در برزخی مانده است.
احسان امینی پس از نقد و بررسی کوتاه فیلم «بازسازی» به بررسی فیلم «استیک» پرداخت و نظر خود را در یک جمله دربارهي این فیلم بیان کرد:
یک فیلم تجربی و تروتمیز است. یک تکپلان از یک وضعیت جنگی است که روایتگری جذابی است.
اجرای طراحی صحنه در فیلم کوتاه:
پس از بررسی چهارفیلم احسان امینی به بررسی اجرای طراحی صحنه در فیلم کوتاه و چالشهای آن پرداخت و در این باره با ملیکا غلامی به گفت و گو پرداخت:
ملیکا غلامی: طراحی صسحنه اولویت دوری است در فیلمهای کوتاه اما اتفاقی که میافتد این است که پنجاه درصد طراحی صحنه است و پنجاه درصد اجرای آن. دستیارهای صحنه آدمهای مهم وتعیین کننده بسیاری از عناصر هستند. در فیلم کوتاه شما مجبورید که به بودجه فکر کنید. محدودیت الزاما خلاقیت نمیآورداما تیم فیلمساز است که تعیین می:ند شما اثر خوبی ساختهاید یا نه. دستیار بودن به اندازهي طراح بودن هنر است ودر پروسهي فیلمسازی مهم است. در فییلم کوتاه به عنوان طراح صحنه باید به بودجه فکر کنید. طراح صحنه برای چیزی که میخواهد باید مبارزه کند تا بتواند یا با خلاقیت و یا با بودجه به چیزی که میخواهد برسد. در فیلم کوتاه با تنوع صحنه بیشتری رو به رو هستیم.
آرشیو
دیدگاهتان را بنویسید