مصاحبه با اشکان گودرزی مدیرعامل آژانس دیجیتال مارکتینگ پدیده تجارت

۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

زمان تقریبی مطالعه


اشکان گودرزی بنیانگذار و مدیرعامل آژانس دیجیتال مارکتینگ پدیده تجارت جاویدان است که ازسال ۱۳۸۹ فعالیت خود را در زمینه‌ی برنامه نویسی وب سایت و اپلیکیشن  آغاز و از سال ۱۳۹۰ با کسب مجوز مجوز از اتحادیه کامپیوتر و سازمان امور مالیاتی کشور فعالیت خود را بصورت رسمی شروع کرد. اشکان گودرزی ازابتدای کار خود با شعار “آینده […]


اشکان گودرزی بنیانگذار و مدیرعامل آژانس دیجیتال مارکتینگ پدیده تجارت جاویدان است که ازسال ۱۳۸۹ فعالیت خود را در زمینه‌ی برنامه نویسی وب سایت و اپلیکیشن  آغاز و از سال ۱۳۹۰ با کسب مجوز مجوز از اتحادیه کامپیوتر و سازمان امور مالیاتی کشور فعالیت خود را بصورت رسمی شروع کرد. اشکان گودرزی ازابتدای کار خود با شعار “آینده از آن کسب و کارهای آنلاین است” سعی بر آن داشته که با ساخت مجموعه متخصص و تیمی واحد به رشد و اعتبار بخشی کسب و کار های انلاین و دنیای دیجیتال مارکتینگ بپردازد.

کانون اگهی و تبلیغات گنبدفیروزه به منظور تبادل تجربیات کسب وکار‌های موفق مصاحبه‌ای با اشکان گودرزی مدیرعامل آژانس دیجیتال مارکتینگ پدیده تجارت جاویدان داشته که در ادامه به آن می‌پردازیم.

 دیجیتال مارکتینگ از نظرشما چه دنیایی‌است؟

ما به طور کلی دو مدل کسب و کار داریم. کسب و کاری که در قالب محیط انجام شده و از سال‌های قدیم و زمان پدر‌هایمان بوده است که همان مارکتینگ امروزیست. در چندسال اخیر یک پلن و بیزینس جدیدی اتفاق افتاد به نام بیزینس و کسب درآمد در فضای آنلاین و خب بستر گسترده‌ای رو برای کسب و کار‌ها و درآمدزایی فراهم کرد. شاید بتوان گفت کسب درآمد قانونی همراه با اطمینان خاطر در فضای آنلاین بهترین تعریف برای دنیای دیجیتال مارکتینگ است.

چرا دیجیتال مارکتینگ را به عنوان شغل انتخاب کردید؟

این سوال شما نیاز به پیش زمینه‌ای دارد. من در زمانی که دانشجو بودم در کارفروش کتاب‌های نایاب بودم. در ان زمان سایت‌های زیادی برای اگهی نبود به طور مثال چند سایت تبلیغاتی مانند نیاز روز و ایستگاه و .. بودند که شما باید اگهی داخل سایت می‌گذاشتید و و از سراسر کشور با شما تماس می‌گرفتند. من بازار رو دیدم، نیاز رو دیدم. در اون زمان احساس کردم که می‌توانم در این راه موفق باشم.

در دنیای امروز ما روزانه با هوش مصنوعی‌ای متفاوتی برای هر زمینه‌ی کسب و کار مواجه هستیم. دنیای دیجیتال مارکتینگ را با وجود هوش مصنوعی و پیشرفت آن به چه شکل می‌بینید؟ فکر می‌کنید چقدر می‌تواند تأثیرگذار بر روی کسب و کارهای آنلاین باشد؟

چیزی که مشخص است این است که ما(دیجیتال مارکتینگ) و تمام کسب ‌و کارهایی که در فضای آنلاین مشغول به کارهستند به نوعی با هوش مصنوعی سرکار داشته، به آن وابسه بوده و هوش مصنوعی کسب و کار‌های آن هارا تحت‌تأثیر قرار داده است. هوش مصنوعی به کمک کسب‌وکارها و دنیای دیجیتال مارکتینگ آمده است. ما باید این را در نظر بگیریم که هوش مصنوعی هیچ‌گاه نمی‌تواند جای انسان را بگیرد و کار‌های ان را با همان کیفیت انجام ده. فکر می‌کنم باید یادبگیریم که چطور بتوانیم هوش مصنوعی را در کسب و کارهای آنلاین و فضای دیجیتال به کار بگیریم. حال این می‌تواند با چیدن برنامه‌ی درست و مدیریت درست ابزار‌های هوش مصنوعی صورت بگیرد.

 به عنوان کسی که سال های زیادی است با کسب وکارهای آنلاین و دنیای دیجیتال مارکتینگ در ارتباط است فکر می‌کنید موفقیت یک کسب وکار آنلاین و دیجیتال مارکتینگ در چه چیزی‌ست؟ عنصر اصلی موفقیت در دنیای دیجیتال مارکتینگ را در چه می‌بینید؟

موفقیت در کسب وکارآنلاین و دنیای دیجیتال مارکتینگ به چند المان مهم وابسته است.

اولین قدم آن صبر است. دنیای دیجیتال مارکتینگ نوسانات زیادی دارد و باید صبر داشته باشید تا به هدف برسید. در قدم دوم شما باید از افراد متخصص و با تجربه مشاوره بگیرید. اگر مشاورین شما انسان‌هایی باشند که بیشتر به منافع خود توجه داشته باشند ممکن است شمارا سرخورده کنند. همانقدر که حضور یک مشاور خوب می‌تواند به کسب و کار شما در دنیای دیجیتال مارکتینگ کمک کرده وباعث پیشرفت شما شود، به همان میزان هم یک مشاورنابلد و شاید بتوان گفت نادرست می‌تواند کسب و کار شمارا زمین بزند.

کار کردن با نسل y یا z؟ و چرا؟

نسل z . با توجه به بیزینسی که داریم متوجه شدیم باید از نسل z استفاده کنیم. چرا که نسل z قابلیت‌های منحصر به فرد خود را دارند که اگر شما در قامت کارفرما بتوانید آن‌هارا درک کنید، انتظارات آن‌هارا برطرف کنید و بتوانید با این نسل تعامل برقرار کنید موفق خواهید بود. چرا که این نسل، نسلی هستند که اگر بخواهند کاری را انجام دهند به نحو احسنت انجام دهند و بلعکس اگر نخواهند به هیچ‌عنوان شما نمی‌توانید آن را وادار به انجام کاری کنید.

یعنی تصور شما بر این است که در همکاری با نسل z کارفرما باید درک کند و انعطاف پذیر باشد؟

دقیقا. نسل z از زمانی که به دنیا آمده و در عصر ارتباطات بود است و درک شده است. شما نمی‌توانید از او انتظار داشته باشید با دانش و آگاهی که از بدو تولد با آن رو به رو بوده است شمارا درک کند. این شمایید که در جایگاه کارفرما باید آن را درک کنید و در قبال آن منعطف باشید.

بسیاری از کسب‌وکارهایی که در فضای آنلاین امروز با آن‌ها رو به رو هستیم، برندسازی خوبی ندارند. فکر می‌کنید یک برندسازی قوی در فضای دیجیتال چقدر تأثیر بر روی دیجیتال مارکتینگ و فروش دارد؟

برندسازی هویت اصلی یک کسب و کار است. شما اگر هویت‌بصری و برندسازی اصولی نداشته باشید نمی‌توانید به درآمد، به شناخته شدن، به اطمینان خاطر و … برسید. گام اول موفقیت اثبات کسب وکار و جذب اعتماد است که با یک برندسازی قوی زمینه سازی می‌شود. با برندسازی است که شما می‌توانید مخاطبان خود را جذب کرده و از آن‌ها اطمینان کسب کنید.

دردنیای امروز خیلی ها معتقد هستند که باید برای کسب و کار خود پیج‌اینستاگرام بزنند اما سایت را لازمه‌ی کسب و کار خود نمی‌دانند. شما چه فکر می‌کنید؟

بذارید سوال شمارو بایک مثال پاسخ بدهم. ما امروزه همگی شناسنامه داریم ضمن اینکه کارت ملی هم داریم. سایت برای ما شناسنامه است و اینستاگرام را می‌توان یک رسانه‌ی قوی برای گسترش کسب و کار و جلب اعتماد به کار برد. شما در قدم اول کسب و کار آنلاین باید یک رده پا داشته باشید. جایی که بتوانید افکار، محصولات خود را به نمایش بگذارید. وب سایت مالکیت خود شمارا دارد اما در اینستاگرام شما می‌توانید یک شبه تمام کسب و کارخود را از دست بدهید.

تبلیغات محیطی یا تبلیغات آنلاین؟

هردو در کنارهم. به طور مثال شرکت همراه اول هم تبلیغات محیطی دارد و هم در فضای آنلاین. تبلیغات فضای انلاین و محیطی مکمل یک دیگر هستند. باید هر برند به صورت موازی در هر دو فضا تبلیغات خودرا انجام دهد. دنیای امروز دنیایی است که فضای مجازی با فضای فیزیکی ادغام شده و مکمل یک دیگرند.

خیلی ها در دنیای دیجیتال مارکتینگ حضور دارند اما هزینه‌ای برای سئو نمی‌کنند. شما سئو را لازم یک کسب وکار می‌بیند؟

ما در طول این سال‌ها مشتری‌های زیادی داشتیم که کسب و کار خوبی داشتند اما سئو نداشته و همان نقطه‌ی اول مانده‌اند. شما برای قدم اول لازم دارید که سایت شما در رتبه‌ی بالا قرار گرفته باشد و این کاری است که سئو انجام می‌دهد. لازمه‌ی هرکسب و کار آنلاین ورودی از گوگل است. سئو یکی از مهم‌ترین عناصر کسب و کار است که تیم وهزینه‌ی زیادی می‌طلبد. اینکه شما می خواهید به عنوان یک کسب وکار از سئو استفاده کنید بستگی به خود شما و هدف شما دارد. سئو مانند بنزین برای ماشین است. فرقی ندارد چه ماشینی دارید. اگر بنزین نداشته باشد قادر به حرکت نیست.

به عنوان مشاور کسب و کار و دیجیتال مارکتینگ برای کسانی که قادر به داشتن یک مشاور نیستند چه توصیه‌ای دارید؟

این فضا آنقدر فضای بزرگی است که شما با یک گوشی ساده و یک اینترنت می‌توانید برای رشد کسب و کار خود اطلاعات کسب کنید و آموزش ببینید. یوتویوب الان یک دانشگاه است، فقط کافی‌است شما استمرار داشته و برنامه ریزی درستی برای این آموزش در نظر بگیرید. مشاور در جایگاه ما برای زمانی‌است که شما وقت ندارید و می‌خواهید هزینه‌ای کنید تا کسی برای شما این وقت را بگذارد.

شما در اتحادیه رایانه هستید و با شکایت‌های زیادی مواجه می شوید. از نظرشما چه عناصری در کسب و کار‌های آنلاین می‌تواند تهدید‌ها رو برای شکایت کمتر کند؟

اولین چیزی که ما بسیار با آن رو به رو هستیم عدم شناخت طرفین از هم و اعتماد بی‌جا کردن است. یعنی صرفا به دلیل اینکه اسم خوبی دارید اعتماد می‌کنند اما در عمل نسبت به آنچه که قول داده‌اند تعهدی ندارند. ما نتیجه می‌گیریم زمانی که شما باید کاری انجام بدهید باید تحقیق انجام دهید. در بحث دیجیتال مارکتینگ و کسب‌وکار‌های آنلاین خیلی راحت می‌توان این شناخت را پیدا کرد اما کسی دنبال شناخت نمی‌رود و بیشتر به حرف صاحبین کسب وکار تکیه می‌کنند.

پیشنهاد شما برای کم‌ترشدن این شکایات چیست؟

اتحادیه باید تجربیات خود را در قالب آموزش در اختیار دیگران قرار دهند. شما به عنوان کسی که می‌خواهد کسب و کارخود را راه بی‌اندازد یا بخواهد در قالب مشتری باشد باید آگاهی‌هایی داشته باشد تا با کمترین ضرر و شکایت رو به رو باشد.

فکر می‌کنید در طی این ۱۵ سال سابقه آیا پدیده تجارت به هدف خود رسیده است؟

بسیاری از دوستانی که از پدیده تجارت شروع کردند حال به جایگاه‌های خوبی رسیده‌اند. بسیاری بحث آزمون و خطای خود را با پدیده‌ی تجارت تجربه کردند. فکر می‌کن همین بزرگ‌ترین دستاورد پدیده تجارت باشد.

اگر کسی بخواهد کسب و کار آنلاین خود را راه بیندازد، بازارهدف باید نیاز جامعه باشد یا علاقه‌ی فرد؟

شما زمانی که می‌خواهید کسب و کاری را در فضای آنلاین راه بیندازید باید پرسونای مخاطب خود را در نظر بگیرد و بشناسید از کدام قشر جامعه هستند. ما باید نیازجامعه را با توانمندی، وجه تمایز و خلاقیت ارائه دهیم تا موفق شویم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *