تفاوت لوگو با هویت بصری و برندینگ

۱۹ فروردین ۱۴۰۱

زمان تقریبی مطالعه


تفاوت لوگو با هویت بصری و برندینگ در چیست؟ این سوال برای خیلی از افراد پیش می‌آید. لوگو، عضو جدانشدنی از هویت بصری و هویت بصری یکی از عناصر اصلی یک برندینگ خوب و استاندارد است. در دنیای برندینگ امروز بسیاری از افراد لوگو را همان هویت بصری و هویت بصری را همان برندینگ می­دانند. […]


تفاوت لوگو با هویت بصری و برندینگ در چیست؟ این سوال برای خیلی از افراد پیش می‌آید. لوگو، عضو جدانشدنی از هویت بصری و هویت بصری یکی از عناصر اصلی یک برندینگ خوب و استاندارد است. در دنیای برندینگ امروز بسیاری از افراد لوگو را همان هویت بصری و هویت بصری را همان برندینگ می­دانند. درصورتی که این سه عنصر تفاوت‌های بسیاری در عین همبستگی خود برای یک برندینگ استاندارد دارند. لوگو و هویت بصری سنگ بنای یک برندینگ خوب هستند. پس در قدم اول برای ساخت یک برندینگ خوب باید لوگو و هویت بصری متناسب با آن برند را طراحی و اجرا کرد.

هویت بصری چیست؟

به تصاویر سایت، وبلاگ، پست‌های شبکه‌های اجتماعی، لوگو و .. یا به زبان ساده‌تر و کلی‌تر، هر آنچه کاربر با آن‌ها در ارتباط با مخاطب است و مخاطب از طریق آن برند را می‌بیند، می‌شنود، لمس می‌کند و با آن ارتباط برقرار می‌کند، هویت بصری خوانده می­شود. هویت بصری به برند کمک می­کند آنچه را که نمی­تواند درباره­ی خودش با کلمات به گوش مخاطب برساند، از طریق حواس انسانی و قابل درک با مؤلفه‌هایی مانند: تایپو گرافی، طرح‌های رنگی، فونت‌های مناسب، موشن گرافی‌ها و .. پیش چشم مخاطب به نمایش بگذارد. لوگو یکی از اصلی‌ترین عناصر هویت بصری و به‌نوعی قدم اول یک هویت بصری است.

لوگو چیست؟

لوگوی یک برند، یکی از مهم‌ترین اجزای هویت بصری آن برند محسوب می‌شود، اما تمام هویت بصری آن را در بر نمی‌گیرد. تفاوت لوگو و هویت بصری در همین‌جاست. لوگو و هویت بصری یک عنصر نیستند بلکه دو عنصر اصلی یک برندینگ خوب به شمار می­روند. علائم تجاری انواع مختلفی برای استفاده در هویت بصری یک برند دارند. علامت تجاری می‌تواند یک نماد، تصویر، حروف اول اسم ( مونوگرام)، نشان، امضا یا دیگر شیوه‌های گرافیکی باشد. به زبان ساده‌تر، در زمانی که مخاطب از یک لوگو صحبت می-کنند منظور همان علامت تجاری­ای است که در وهله­ی اول به چشمش رسیده و در ذهن آن‌ها جای خود را بازکرده است.

ارتباط بین هویت بصری و لوگو

همان‌طور که در قبل اشاره کردیم، لوگو یکی از عناصر اصلی هویت بصری است. اگر لوگو به‌خوبی طراحی نشود، متناسب با  خدمات و محصولات برند نباشد، بنیان هویت بصری یک برند به هم می­ریزد.  به همان اندازه که استفاده از  هویت بصری مناسب که می‌تواند در کسب و کار تأثیر زیادی داشته باشد،  استفاده از هویت بصری غیراصولی، می‌تواند نتیجه عکس دهد. در ذهن مخاطب هک نشود. چه‌بسا ممکن است در همان لحظه­ی اول مواجهه مخاطب با لوگوی یک برند، برند را در چشم مخاطب خراب کرده و چشم او را بزند و مخاطب را از برند و برند را از موفقیت دور کند. پس باید در طراحی لوگو وقت زیادی را هزینه و ارتباط هویت بصری یک برند را با لوگوی آن برند در طراحی و ساخت آن لحاظ کرد.

برند چیست؟

برند، همان درک و تصویر ذهنی است که مخاطب نسبت به یک شخص، محصول یا سازمان و خدمات و محصولات آن دارند. به زبانی دیگر برند، نام، اصطلاح، طرح، نماد یا هر خصوصیت دیگری است که کالا، خدمات یک شرکت را از سایر شرکت‌ها و رقیبان خود  متمایز می‌کند، برند احساس درونی مخاطب از یک شرکت و اولین مواجهه­ی آن باهم است. برند به‌نوعی ارتباط شرکت با مخاطبان است. شاید بتوان گفت که برند، پاداش روابط واقعی و پرشوریست که به واسطه‌ی تلاش‌های سخت با مخاطب خود برقرار کرده­اید. این روابط و پاداش(برند) نبض برندینگ شما در بازار امروز و میان رقیبان شماست.

( اگر هنوز متقاعد نشده اید که برای برندینگ کسب و کار خود اقدام کنید پیشنهاد می‌کنیم مقاله چرا باید برندینگ انجام دهیم؟ را بخوانید.)

ارتباط بین هویت بصری و برند

هویت بصری، پایه­‌ی اصلی یک برندینگ است و باید به‌گونه‌ای طراحی شود که مخاطب را مجذوب خود کرده و درعین‌حال اطلاعات کافی درباره­‌ی آن برند را با رنگ، طرح، لوگو و دیگر عناصر، به‌خوبی به گوش مخاطب برساند. هویت بصری یک برند اثر انگشت آن برند است. پس باید منحصربه‌فرد همان برند طراحی شود. هویت بصری یک برند باید به شکلی طراحی شود تا مخاطب هنگام دیدن یکی از مؤلفه‌های مشابه، مانند رنگ، طرح، لوگو و یا المان‌هایی از این قبیل، جرقه­ای در ذهنش ایجاد شود و برند را برای خود یادآوری کند. انتخاب نام خاص و منحصربه‌فرد، یکی از گام‌های دیگر برای طراحی هویت بصری یک برند می‌باشد.

هیچ‌کس مشتاق خرید و سراغ رفتن به‌جایی که هیچ نام و نشان درستی ندارد، نیست. برای ساخت یک برندینگ خوب، باید هویت بصری مناسب داشته باشید و برای این کار، باید مخاطبان خود را بشناسید، نیازهای آن‌ها را بررسی و هویت بصری برند خود را بر اساس نیازهای آن طراحی کنید. به این شکل شما می­توانید یک برندینگ خوب و قوی داشته باشید. تفاوت هویت بصری و برند در همین است. هویت بصری برندینگ نیست اما یکی از اجزای تأثیرگذار برندینگ است. هویت بصری به برندینگ ثبات می­دهد. ثبات به مخاطب این امکان را می­دهد تا ساختار حافظه‌ای پیرامون آنکه برند چه کسی هست و چه ارزشی را پیشنهاد می‌دهد، ایجاد کند و به همین سادگی هویت بصری برند را می­سازد. هویت بصری باعث ایجاد حس اطمینان بین مخاطب و برند می­شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *