استراتژی مارکتینگ را هدفمند انجام دهید!

۱۸ بهمن ۱۴۰۰

زمان تقریبی مطالعه


ر صورت استراتژی مناسب و آگاهانه، مارکتینگ می‌تواند به گسترش و توسعه کسب و کار کمک کند. تاکتیک باید متناسب با تجارت، واقع‌بینانه و واضح باشد. استراتژی ‌های مارکتینگ قابلیت تأثیرگذاری روی روش اداره کسب و کار را نیز دارد. استراتژی مارکتینگ در کسب و کار هر تاکتیکی در مارکتینگ کسب و کار باید شامل […]


ر صورت استراتژی مناسب و آگاهانه، مارکتینگ می‌تواند به گسترش و توسعه کسب و کار کمک کند. تاکتیک باید متناسب با تجارت، واقع‌بینانه و واضح باشد. استراتژی ‌های مارکتینگ قابلیت تأثیرگذاری روی روش اداره کسب و کار را نیز دارد.

استراتژی مارکتینگ در کسب و کار

هر تاکتیکی در مارکتینگ کسب و کار باید شامل موارد زیر باشد:

  • کسب و کار و محصولات را شرح می‌دهد.
  • موقعیت و نقش محصولات و خدمات را در بازار توضیح می‌دهد.
  • مشتریان و رقابت در بازار را مشخص می‌کند.
  • روش‌های مارکتینگ را بررسی و بهترین را مورد استفاده قرار می‌دهد.

به‌طورکلی استراتژی مارکتینگ جهت گیری کلی و برنامه مارکتینگ یک تجارت یا کسب و کار را تعیین می‌کند. استراتژي با برنامه‌های مارکتینگ متفاوت است. استراتژی قابلیت گسترش یافتن برای چند سال آینده را نیز دارد. این در حالی است که برنامه مارکتینگ بیان می‌کند که در سال جاری چه چیزی باید به دست آورده شود.

استراتژی مارکتینگ موفق

استراتژی مارکتینگ موفق منجر به درک بهتر افراد نسبت به اهداف کسب و کار شده و نشان می‌دهد که چه اقداماتی برای جذب و افزایش مشتری باید انجام گردد. هم‌چنین، این امکان را فراهم می‌آورد که شرکت‌ها از سرمایه‌گذاری‌های خود نهایت استفاده را برده و مارکتینگ خود را متمرکز نگه دارند و فروش کسب و کار را بهبود دهند. برای داشتن یک استراتژی مارکتینگ موفق باید:

مشخص بودن هدف‌های تجاری

هماهنگ کردن استراتژی مارکتینگ با هدف‌های تجاری اصلی مهم است که باید در کسب و کارها در نظر گرفته شود. هدف‌های تجاری می‌تواند یکی از موارد زیر را در برگیرد:

  • افزایش آگاهی از محصولات و خدمات
  • فروش محصولات بیشتر از یک تأمین‌کننده خاص
  • دستیابی به مشتری جدید

یک روش معتبر برای تعیین هدف کسب و کار یا تجارت به‌کارگیری روش SMART است یعنی:

  • بیان واضح آنچه از کسب و کار می‌خواهید.
  • انجام اقدامات ملموس و اندازه‌گیری نتایج
  • مشخص کردن اهداف بر اساس محدوده ظرفیت و بودجه
  • تعیین اهداف برای بهبود جنبه‌های خاص کسب و کار
  • مشخص بودن مدت‌زمان برای رسیدن به هدف

مشخص کردن اهداف مارکتینگ

در قدم بعدی باید مجموعه‌ای از هدف‌های خاص مارکتینگ بر مبنای اهداف تجاری مشخص شود. این اهداف به افراد کمک می‌کند تا با انگیزه‌ای وصف‌نشدنی موفقیت را ردیابی کنند. از جمله اهداف مارکتینگ می‌تواند شامل افزایش نفوذ در بازار ( فروش بیشتر محصولات موجود به مشتریان فعلی) یا توسعه بازار ( فروش محصولات موجود به بازار هدف جدید) باشد. هدف‌های مارکتینگ بلندمدت یا کوتاه‌مدت بوده و چهارچوب زمانی مشخصی را در برمی‌گیرند. هم چنین، استراتژی‌های باید کاربردی و قابل‌اندازه‌گیری باشند. یک استراتژی مؤثر نباید در مدت‌زمان کوتاهی تغییر کند بلکه باید زمانی مورد تجدیدنظر قرار گیرد که اهداف مارکتینگ برآورده شده و قصد انجام هدف‌گذاری جدید وجود داشته باشد.

تحقیق درباره بازار

تحقیق بخش مهمی از استراتژی مارکتینگ است. افراد در تجارت و کسب و کار خود باید اطلاعاتی درباره بازار مانند سن، جنسیت، نوع خانواده و… داشته باشند. بازار را باید به‌طور کامل زیر نظر گرفت و از هرگونه تغییر در آن آگاه بود تا استراتژی مرتبط و هدفمند باقی بماند.

تعیین مشخصات مشتریان بالقوه

تحقیقات بازار کمک می‌کند تا نمایی از مشتریان موردنظر به دست آمده و شناسایی شوند مانند الگوهای خرید آن‌ها، نحوه خرید، محل خرید و… استراتژی‌ها باید به‌گونه‌ای انجام شود که علاوه بر یافتن مشتری‌های جدید، مشتری‌های فعلی نیز از دست نروند!

مشخص کردن رقیبان در استراتژی مارکتینگ موفق

بخش مهمی در هر استراتژی شناختن رقیبان است. با تعیین رقبا و بررسی آن‌ها می‌توان نقاط ضعف آن‌ها را در محصول به نقاط قوت تبدیل کرد و به‌عنوان مزیتی در بازار بهره برد و از دیگر رقبا متمایز کرد. یا نقاط ضعف خود را شناخت و در بهبود آن گام برداشت.

استراتژی‌هایی برای حمایت از اهداف مارکتینگ

همان‌گونه که بیان شد، بازارهای هدف باید مشخص بوده و استراتژی‌ها نیز برای جذب و حفظ مشتری‌ها معین گردد. مثلاً یک هدف می‌تواند افزایش آگاهی جوانان از یک محصول خاص باشد. برای رسیدن به این هدف باید استراتژی‌هایی متناسب با آن را انجام داده شود مانند استفاده از شبکه‌های اجتماعی، پست آنلاین، تبلیغات در مجلات محلی برای جوانان و یا ارائه تخفیف برای دانشجویان!

آزمایش ایده‌ها و مارکتینگ در کسب و کار

برای تصمیم‌گیری روی ایده‌ها و استراتژی‌های مارکتینگ باید برخی از آن‌ها روی مشتری ها و کارکنان شرکت یا هر کسب و کاری مورد آزمون قرار گیرد. به‌هرحال برای برآورده کردن نیازهای مشتریان، دستیابی به آن‌ها در بازارهای هدف و بهبود نتایج فروش باید چندین استراتژی انتخاب شوند.

در پایان

امروزه مارکتینگ به‌عنوان ترکیبی پیشرفته از تکنولوژی، کسب‌وکار و استراتژی شناخته می‌شود. یکی از کلیدی‌ترین بخش‌های مارکتینگ داشتن استراتژی است. استراتژی مارکتینگ مناسب قادر است کسب و کار را به مصرف‌کننده نهایی نزدیک کرده و فروش چند برابری را برای آن به ارمغان آورد. استراتژی‌های مارکتینگ این فرصت را فراهم می‌آورند که کسب و کارها خود را بهتر بشناسند و بر توانایی‌های خود واقف شوند. هم‌چنین در بازار رقابتی امروز، یک استراتژی موفق منجر به شناخت ضعف‌ها و رفع آن و پیروزی در برابر رقیبان خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *