۵ استراتژی مارکتینگ تأثیرگذار برای شرکتهای استارتاپی
۲۷ مهر ۱۴۰۰
زمان تقریبی مطالعه
بهطور حتم مارکتینگ و فروش برای هر تجارتی امری انکارناپذیر است اما برای کسب و کارهای استارتاپی از اهمیت بالاتری برخوردار است. تنها راه شناخت مخاطبان و در نتیجه فروش محصولات، شناختن آن با استفاده از مارکتینگ است. در بسیاری از مقالات استراتژی مارکتینگ مورد بررسی قرار گرفته است اما این استراتژیها برای شرکتهای استارتاپی […]
بهطور حتم مارکتینگ و فروش برای هر تجارتی امری انکارناپذیر است اما برای کسب و کارهای استارتاپی از اهمیت بالاتری برخوردار است. تنها راه شناخت مخاطبان و در نتیجه فروش محصولات، شناختن آن با استفاده از مارکتینگ است. در بسیاری از مقالات استراتژی مارکتینگ مورد بررسی قرار گرفته است اما این استراتژیها برای شرکتهای استارتاپی بهطور اختصاصی توضیح داده نشده است. در جامعه امروز ایران که استارتاپ های زیادی در حال شکوفا شدن هستند لازم است که استراتژیهای مارکتینگ مورد ارزیابی قرار بگیرد تا این کسب و کارهای نوپا هرچه بیشتر شکوفا شوند. پس با ما همراه باشید…
استراتژی اول مارکتینگ
ارسال ایمیل
ایمیل مارکتینگ یکی از انواع استراتژیهای مارکتینگ است که به استارتاپ ها کمک میکند با هزینه اندک یا بدون هزینه به جذب مخاطب بپردازد. در صورت در دسترس داشتن ایمیلهای مشتریهای احتمالی میتوان کمپین تبلیغاتی ایمیلی راهاندازی کرد. برای استفاده از این استراتژی باید ایمیل مشتریها و افرادی که بالقوه میتوانند مشتری استارتاپ باشند جمعآوری شود. این کار به روشهای مختلف قابل اجراست. بهعنوانمثال اگر استارتاپ وب سایتی داشته باشد میتواند فرم ثبت نامی برای ارسال خبرنامه روی آن قرار دهد و از این طریق، اطلاعاتی از مشتریها دریافت و گردآوری کند. نکته مهم در ایمیل مارکتینگ داشتن محتواهای غیرتجاری است مانند مقالهها، راهنماها و… آمارها نشان میدهند که ارسال ایمیلهای تبلیغاتی بهصورت مداوم مخاطبان را خسته کرده و ممکن است از اشتراک خبرنامه خارج شوند.
استراتژی دوم
راهاندازی بلاگ
بلاگ ابزار قدرتمند دیگری است که قادر به کمک برای توسعه و گسترش استارتاپ هاست. در گزارشی اعلام شده است که کسب و کارهای دارای بلاگ، ۱۲۶ درصد بیشتر از رقبای دیگر خود پیشرفت داشتهاند. در بلاگ میتوان استارتاپ را به افراد زیادی معرفی کرد که در نتیجه آن برند شدن در بازار و صعودی شدن روند فروش است. راز ایجاد یک بلاگ تجاری تأثیرگذار، انتشار محتواهایی است که مخاطبان علاقهمند به خواندن آنها هستند. در صورت ارزشمند بودن محتوا، موتورهای جستجو نیز بلاگ را در رتبه بالای نتایج قرار میدهد. بلاگ قرار گرفته در رتبههای بالا، مسلماً بازدیدکنندگان زیادی دارد و در این صورت احتمال فروش و شناخته شدن نیز بیشتر است.
استراتژی سوم
استفاده از رسانههای اجتماعی
یکی از مهمترین استراتژی های مارکتینگ استفاده از شبکههای اجتماعی مختلف هستند. آمارها نشان میدهد که بیش از ۲.۴ میلیارد نفر در کل دنیا از رسانههای اجتماعی استفاده میکنند. این آمار خیرهکنندهای است و فرصتی مناسب برای استفاده استارتاپ ها بهمنظور برقراری ارتباط با مخاطب و شناخته شدن! بنابراین قرار دادن این استراتژی در برنامههای استارتاپ ها کاری ضروری است. با افزایش حضور کسب و کارها در این فضاها، با افراد بیشتری میتوان بهراحتی در تعامل بود.
علاوه بر این ، اکثر شبکههای رسانههای اجتماعی، از جمله فیس بوک، توییتر و… به صاحبان کسب و کارها اجازه میدهند هزینه ترافیک و قرار گرفتن در معرض نمایش را بپردازند. بهعنوانمثال، در فیس بوک میتوان تبلیغاتی ایجاد کرد که در فیلدهای خبری کاربران یا در ستون سمت راست وبسایت فیس بوک ظاهر شوند. برای موفقیت در مارکتینگ رسانههای اجتماعی باید محتوای جذاب و مرتبط ایجاد کرد تا افراد بیشتری جذب شوند و دنبال کننده باشند.
استراتژی چهارم
جستجوی پولی
جستجوی پولی نیز استراتژی مارکتینگ دیگر این است که بسیاری از استارتاپ ها به آن روی آوردهاند. در این نوع مارکتینگ تبلیغکنندهها به ازای هر کلیک توسط کاربر هزینهای پرداخت میکنند. این نوع تبلیغات را میتوان از موتور جستجوی گوگل و بینگ درخواست کرد. با استفاده از این شبکهها، استارتاپ ها قادر به انجام تبلیغات سفارشی بر اساس کلمه کلیدی مربوط به کسب و کارشان هستند. بهعنوانمثال اگر استارتاپی روی نرمافزارهای امنیت سایبری کار میکند میتواند کلمه کلیدی مانند امنیت سایبری را برای شرکت خود انتخاب کند. مهمترین مزیت این روش آن است که فقط در ازای کلیک هزینه دریافت میشود! یعنی ممکن است هزاران نفر تبلیغ شما را ببینند اما تا زمانی که کلیکی نشده است نباید مبلغی پرداخت شود.
استراتژی پنجم
حمایت از رویداد
یکی از استراتژی های مارکتینگ تاثیر گذار، حمایت از یک رویداد محلی یا کشوری میتواند به راهاندازی و شناخت استارتاپ ها در سطح استان یا کشور کمک کند و مشتریان احتمالی را به سمت آن جذب نماید. بهتر است از رویدادهایی حمایت شود که ارتباطی هر چند اندک با اهداف آن استارتاپ داشته باشد. مثلاً اگر کسب و کار شما در ارتباط با راهاندازی اپلیکیشن سلامت است بهتر از برخی رویدادهای ورزشی یا رویدادهای مربوط به سلامت حمایت کنید.
در پایان
شرکتهای استارتاپی یکی از راهحلهای خارج شدن کشور از رکود است زیرا بر پایه دانش بنا شدهاند. اما از معضلات اصلی و مهم شرکتهای استارتاپی و نوپا ایتراتژی مارکتینگ آنها و حضور در بازار است. آشنایی با استراتژی های مارکتینگ برای هر کسب و کاری میتواند راهگشا باشد. استارتاپ ها نیز از این قاعده مستثنا نیستند. با داشتن اطلاعاتی درباره این استراتژیها و استفاده از آنها میتوان به رشد و توسعه هر چه بیشتر و بهتر کسب و کار کمک کرد.
آرشیو
دیدگاهتان را بنویسید