استراتژی مارکتینگ شرکتهای بزرگ دنیا
۲۹ مهر ۱۴۰۰
زمان تقریبی مطالعه
شرکتهای بزرگ و تاثیرگذار در دنیا از چه استراتژیهایی برای مارکتینگ استفاده میکنند؟ این سؤالی است که ذهن بسیاری از افراد را درگیر میکند و کنجکاو هستند که اطلاعاتی هر چند جزئی درباره آن داشته باشند تا با بهکارگیری این استراتژیها در تجارت و کسبوکار خود به موفقیت برسند و آن را جهانی کنند. این […]
شرکتهای بزرگ و تاثیرگذار در دنیا از چه استراتژیهایی برای مارکتینگ استفاده میکنند؟ این سؤالی است که ذهن بسیاری از افراد را درگیر میکند و کنجکاو هستند که اطلاعاتی هر چند جزئی درباره آن داشته باشند تا با بهکارگیری این استراتژیها در تجارت و کسبوکار خود به موفقیت برسند و آن را جهانی کنند. این موضوع که چه کسی به محصول شما احتیاج دارد؟ به چه شکلی باید آن را به دستشان برسانید؟ چگونه این کار را انجام دهید که نام تجاری کسبوکارتان تقویت شود و… همه و همه از عناصر اصلی مارکتینگ جهانی هستند. برای نشان دادن استراتژیهای مارکتینگ جهانی، برندهای مختلف و استراتژی آنها را مورد ارزیابی قرار میدهیم. تا شما نیز درک بهتری از موضوع پیدا کنید و بتوانید از آن برای تجارت خود بهره گیرید.
استراتژی مارکتینگ جهانیشدن
مطمئناً شرکتهای بزرگ، برای قدم اول مخاطبان هدف را شناسایی کردهاند. مارکتینگ جهانی فرآیندی بس پیچیدهتر از مارکتینگ های داخلی در هر کشوری است و باید تحقیقات گستردهای در ارتباط با بازار هدف انجام شود. باید کشورهایی که در آن محصول موفق بوده، شناسایی و برند بومیسازی شود تا نیازهای جوامع مختلف بررسی گردد یا بهجای آن استراتژی استانداردسازی جهانی انجام شود. نکته مهمی که مالکان کسبوکار باید بدانند این است که چه زمانی استانداردسازی جهانی مؤثر است و در چه شرایطی باید از بومیسازی استفاده کنند؟ استانداردسازی جهانی در موقعیتهایی مناسب است که استفاده و درک از محصول در همه کشورها یکسان باشد. از جمله شرکت هایی با مارکتینگ جهانی عبارتند از:
Red Bull
کمپانی اتریشی Red Bull یکی از شرکتهای صاحب نام و موفق تجاری دنیا است. استراتژی مارکتینگ جهانی این کمپانی استفاده از برگزاری مسابقات و رویدادهای ورزشی است. مانند جایزه بزرگ ردبول ایندیاناپولیس، مسابقات هوایی ردبول در انگلستان، مسابقه صابون ردبول در اردن و… این استراتژی قوی رویداد برند ردبول را به سرتاسر دنیا میبرد! علاوه بر آن، طراحی بستهبندی بسیار جذاب این برند نیز در جهانیشدن اش نقش زیادی دارد.
Dunkin Donuts
دانکین دونات یک شرکت تولید شیرینی و کافیشاپ در آمریکا است که بیش از ۱۲۰۰۰ فروشگاه در ۳۶ کشور دنیا دارد. استراتژی مارکتینگ این برند گسترش منوی خود برای جذب و رضایتمندی مشتریها است. این منو شامل گریپفروت کولاتای کره تا پیراشکی شکلاتی انبه لبنان و دانکلیر روسیه است. مشخص است که این برند موفق از تطبیق محصولات خود با فرهنگهای مختلف برای حضور بینالمللی استفاده کرده است.
Nike
نایکی اما استراتژی مارکتینگ متفاوتی را برای جهانیشدن انتخاب نموده است. کمپانی نایکی با انتخاب مناسب حامیان مالی مطرح در سطح بینالمللی مانند باشگاهها و لیگهای ورزشی، حضور خود را به مردم نشان میدهد. بسیاری از افراد با انگیزههای مانند قهرمانی در مسابقات ورزشی محصولات این برند را تقاضا میکنند. همچنین این کمپانی قدرت طراحی را به دست مصرفکنندهها نیز داده است. یعنی نایکی قابلیت ارائه محصولات سفارشی را نیز داشته و با سبکهای مختلف فرهنگی هماهنگی دارد.
Macdonald
مکدونالدز نیز برند جهانی موفق دیگری است که برخلاف منوی همیشه در حال تغییرش، سبکی ثابت دارد. این برند از مارکتینگهای محلی برای جهانیشدن استفاده کرده است. این کمپانی سعی میکند طعم محلی هر منطقه را در محصولات خود بگنجاند. بهعنوانمثال در سال ۲۰۰۳ ، مکدونالد مک ربیا، یک ساندویچ نان تخت، را به رستورانهای خود در خاورمیانه معرفی کرد. یا ماکارون را به منوی فرانسوی خود اضافه نمود. یا مک اسپاگتی را به منوی خود در فیلیپین افزود. نتیجه رویکرد محلی بودن باعث قرار گرفتن مک دونالدز در رتبه ۹ ارزشمندترین برندهای دنیا است.
Innocent Drinks
این کمپانی یکی از پیشروترین شرکتهای اسموتی در انگلستان است که در ۱۵ کشور اروپایی نیز نمایندگی دارد. درحالیکه گسترش جهانی و رشد سریع گاهی اوقات میتواند یک شرکت را از نام تجاری ثابت منحرف کند. Innocent Drinks موفق شده است به خود وفادار بماند. این برند وب سایتی شلوغ دارد و اطلاعات تماس آن نیز همراه با نام میوههای مختلف درآمیخته است.
Coca-Cola
شرکت کوکاکولا یک مثال خوب از یک برند است که از مارکتینگ های بینالمللی برای جهانیشدن استفاده کرده است. این کمپانی برنامههای زیادی برای کمک به افراد نیازمند داشته و خیریههای زیادی را برگزار میکند. کوکاکولا ازنظر استراتژیک خود را بهعنوان برندی برای جوانان قرار میدهد. مصرفکنندگان عمده آن در گروه سنی ۱۳ تا ۳۵ سال (معروف به گروه هزارهها) است.
Spotify
شرکت Spotify نمونهای است که اخیراً رشد چشمگیری داشته است. بر اساس گزارشی در سال ۲۰۱۸ بهتازگی در لیست بهترین شرکتهای جهان در صنعت خود نیز قرار گرفته است. استراتژی مارکتینگ این برند کمک به افراد برای یافتن تجربهای جدید است! تنها کاری که این کمپانی انجام داده است، نحوه توصیف محتوای خود و دستهبندی محصولات به شیوهای دیگر است. Spotify در حال حاضر در ۱۷ کشور دنیا نمایندگی دارد.
در پایان اگر آرزوهای جهانی برای تجارت خود دارید، باید بدانید مشتریان مشترک در جوامع مختلف چه ویژگیهای مشترکی دارند و چگونه میتوانید محصول خود را برای این بازارهای مختلف بومیسازی کنید. شما میتوانید از یکی از مشاغل بالا الهام گرفته و آن را برای جهانی کردن کسبوکار خود انتخاب کنید!
آرشیو
دیدگاهتان را بنویسید