بهترین استراتژی برندینگ را برای کسب وکارت انتخاب کن!
۲۴ بهمن ۱۴۰۰
زمان تقریبی مطالعه
برندینگ فراتر از طراحی لوگو بوده و تنها بخش کوچکی از فرآیندی بزرگ است. برندینگ رساندن پیامی قدرتمند به مخاطب و جای ماندن در ذهن و قلب آن است. پس نیازمند استراتژیهای منحصربهفرد میباشد. بدون داشتن استراتژی رقبای دیگر شما را کنار زده و از صحنه رقابتها حذف میکنند. بهکارگیری این استراتژیها به افراد کمک […]
برندینگ فراتر از طراحی لوگو بوده و تنها بخش کوچکی از فرآیندی بزرگ است. برندینگ رساندن پیامی قدرتمند به مخاطب و جای ماندن در ذهن و قلب آن است. پس نیازمند استراتژیهای منحصربهفرد میباشد. بدون داشتن استراتژی رقبای دیگر شما را کنار زده و از صحنه رقابتها حذف میکنند. بهکارگیری این استراتژیها به افراد کمک میکند تا محصولاتشان، از میان ده ها محصول دیگر بهسرعت شناسایی شود. برندینگ فرآیند تحقیق، توسعه و ایجاد یک یا چند ویژگی مشخص در کسب و کار شماست تا مخاطب شروع به تعامل با برند، محصولات و خدمات کرده و در نهایت تبدیل به مشتری شما شود. حال سوال این است که بهترین استراتژی برندینگ برای هر کسب و کاری چه استراتژیهایی است؟
استراتژی برندینگ
به طور کلی، استراتژی برندینگ طرحی بلندمدت برای به دست آوردن اهدافی بلندمدت است که در نهایت منجر به شناخته شدن برند توسط مصرفکننده میگردد. بهترین استراتژی برندینگ شامل مأموریت برند، وعدههای برند به مشتریان و نحوه ارتباط با آنها است. با گذشت زمان این استراتژی منجر به افزایش آگاهی از برند، ارزش ویژه برند و احساسات برند میشود.
تاکتیک برندینگ موفق بهگونهای است که برند و هدف آن به مخاطبان هدف شناسانده شود. شاید لازم باشد در صورت عدم موفقیت، استراتژیها مورد بازبینی قرار بگیرند. اندازهگیری موفقیت استراتژی کار آسانی نیست. این استراتژیها اغلب موارد نامحسوس را در برمیگیرند. استراتژی برندینگ مشخص میکند که یک تجارت چگونه، کجا، کی و با چه کسانی باید ارتباط برقرار کنید و پیام برند را به آنها برسانید.
انتخاب بهترین استراتژی برندینگ
بسیاری از کسب و کارها از چند استراتژی برای رسیدن به اهدافشان استفاده میکنند. انتخاب استراتژی صحیح برای تجارت یکی از موضوعهای مهم و با اهمیت است که نقش پررنگی را در رشد آن بازی میکند. با دنبال کردن مراحل زیر میتوان کارآمدترین استراتژی را برای برندینگ کسب و کار خود برگزید:
۱- هویت برند رو مشخص کن!
قبل از آنکه استراتژیهای برند مناسب را انتخاب کنید باید هویت برند مشخص شود. برای مشخص شدن هویت برند لازم است که مجموعه سؤالات زیر از افرادی که در فرآیند بازاریابی و فروش هستند پرسیده شود:
- ارزش و مأموریت اصلی شرکت چیست؟
- شرکت را در سه کلمه توصیف کنید؟
- قصد دارم چه تفاوتی در صنعت خود ایجاد کنم؟
- برند من از نظر بصری چگونه باشد؟
پاسخ به این سؤالات کمک میکند تا اهداف و جهت برند در بازار مشخص شود.
۲- اهداف برند رو تعیین کن!
با شناسایی هویت برند و پاسخ به سؤالات مطرح شده در بالا، قادر خواهید بود که اهداف برند خود را تعیین کنید. بهعنوانمثال هدف شما میتواند ارائه محصولی منحصربهفرد به بازار باشد که بر مبنای آن باید نام تجاری یا برند خود را مطابق با اهداف برگزینید.
۳- مخاطبان را بشناس!
بهترین راه برای شناخت مخاطبان هدف، در نظر گرفتن این موضوعات است:
- آنها علاقهمند به چه چیزی هستند؟
- موقعیت و سن شان چه قدر است؟
- در حال حاضر چه تصوری از برند شما دارند؟
- چگونه به سرویسها و خدمات شما جذب میشوند؟
همچنین آگاهی از بازار هدف نیز این امکان را فراهم میآورد که اطلاعات کافی جمعآوری کرده و پیام خود را محکم و استوار به مخاطب خود انتقال داده و بتوانید استراتژی مناسب را برای جذب مخاطب انتخاب کنید.
۴- کسب و کار خود را در نظر داشته باشید!
بههرحال هر کسب و کار و تجارتی اهداف مخصوص به خود را دارد که برای رسیدن به آنها تلاش میکند. هر استراتژی برند موارد مختلفی را برای تجارت به دنبال دارد و بنابراین هر استراتژی مناسب برای هر کسب و کاری نیست. برای تصمیمگیری در انتخاب بهترین استراتژی میتوانید رقبای دیگر را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهید. چنین تحلیلی کمک میکند تا فرصتها و تهدیدها در بازار بهتر نمایان شوند.
حالا نوبت ساخت برند است!
استراتژي برندینگ مختلف
استراتژی برندینگ نام شرکت
برندینگ نام شرکت به معنای داشتن نام تجاری مناسب است که یکی از ابتداییترین قدمها در برندینگ میباشد. نام باید کاملاً هوشمندانه انتخاب شود و فضایی برای رشد و تکامل بهعنوان یک برند در مدت زمان طولانی را داشته باشد.
استراتژی برندینگ اختصاصی
تاکتیک یا برندینگ اختصاصی بهعنوان برندینگ اختصاصی محصول یا مولتی برندینگ نیز شناخته می شود و استراتژیای است که در آن محصولهای مختلف یک شرکت، برند مخصوص به خود را دارند.
استراتژی برندینگ نگرش
در این استراتژی احساسات مخاطبان هدف قرار داده می شود. این احساس ممکن است در ارتباط با کسب و کار باشد و یا اصلاً ارتباطی با آن نداشته باشد. پس این نوع برندسازی در مورد یک احساس خاص، سبک زندگی یا هویت شخصی است.
استراتژی برندینگ توسعه
در برندینگ توسعه، محصول و یا خدمات با تصویری کاملاً پیشرفته به بازار عرضه می شود. بسیاری از شرکتهای پوشاک از این استراتژی برای راهاندازی خط جدید تولید استفاده میکنند.
استراتژی برندینگ لیبل خصوصی
برندینگ لیبل خصوصی برای محصولاتی استفاده می شود که توسط شرکت تولید نمیشود اما شرکت آنها را ارائه میدهد.
در پایان
تدوین استراتژی یا تاکتیک برندینگ یکی از سختترین مراحل در فرآیند کسب و کار است زیرا پیامرسان شما به مخاطبانتان میباشد. برای برندینگ استراتژیهای مختلفی وجود دارد که ممکن است همه آنها برای تجارت شما مناسب نباشد. اما آنچه مهم است در نظر گرفتن چهار گام اصلی برای انتخاب نوع استراتژی است.
آرشیو
دیدگاهتان را بنویسید